Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Bij Schoonheidssalon Believe in Beauty koop je tijd

Schoonheidssalon Believe in Beauty verliet na 12 jaar het mooie pand aan de Dorpsstraat in Uithoorn en verhuisde naar de Ondernemingsweg. We vroegen Ilona Westera en haar man Wim naar de reden van het vertrek.

Het centrum uit, naar het industrieterrein. Waarom?

Ilona: “Dat is een puur strategische keuze! Wim zat hier al met zijn bedrijf Western Cosmetics – hij importeert een aantal mooie cosmeticamerken – en ik miste mijn vak! Met meerdere behandelcabines en medewerkers was ik vooral aan het managen. Maar mijn passie ligt bij mijn eigenlijke beroep: schoonheidsbehandelingen geven! Nu geef ik hier trainingen aan schoonheidsspecialistes uit Nederland en België met de twee merken die Wim importeert.”

Wim: “Ilona heeft enorm veel kennis over de huid, over ingrediënten van producten en over behandelingen. Ik kan haar nu makkelijk even een vraag stellen, de lijnen zijn superkort. Met twee eigen bedrijven en twee kleine kinderen is het ook mooi meegenomen dat we elkaar hier nog eens tegenkomen!”

Huidverbetering

Kun je op het nieuwe adres nog wel terecht voor een schoonheidsbehandeling?

Ilona: “Jazeker, de meeste klanten zijn meeverhuisd! We hebben een sfeervolle en luxe ruimte voor schoonheidsbehandelingen. Voorheen lag het accent op verzorging, nu ligt de focus heel duidelijk op huidverbetering. Vandaar ook de gewijzigde naam ‘Cosmedisch Instituut Believe in Beauty’.

Cosmedisch? Leg uit!

Wim: “De woordspeling verwijst naar de twee merken die ik importeer en waar we in de salon mee werken. De één is PBSerum Cosmeceuticals uit Spanje. Een huidverbeteringsmerk dat tussen cosmetische en farmaceutische producten in zit. Het is vrij van parabenen, parfums en conserveringsmiddelen. De producten zijn ontwikkeld door een biotechnologisch bedrijf dat erin is geslaagd enzymen te stabiliseren door ze te vriesdrogen. Hun procedé is wereldwijd gepatenteerd. De enzymen activeren processen in de huid en zijn bijzonder effectief. Twee voorbeelden: lipase bindt zich aan talg en breekt het af. Keratinase gaat een verbinding met de hoornlaag van de huid aan en verwijdert de dode huidcellen. Als die barrière is weggenomen, komen de actieve werkstoffen in veel dieper gelegen huidlagen. Het resultaat is een gezondere, dus veel mooiere huid.”

Dermo28 uit Italië

Wat is je tweede merk?

Wim: “Het andere merk is Dermo28 uit Italië. Daarmee hebben wij een primeur voor Nederland, daar ben ik erg trots op. Bij dit merk draait alles om hydratatie en voeden van de huid. Roodheid en acné nemen af, de huid wordt verstevigd en de natuurlijke glans komt terug. Beide merken zijn gericht op huidverbetering en lossen huidproblemen op. Denk hierbij aan acné, een doffe of vale huid en een verouderde, verslapte huid met rimpels. De producten werken zéér intensief.”

Moet je er altijd voor naar de salon?

Ilona: “Nee, beide merken hebben ook een lijn voor thuisgebruik. De huid vernieuwt zich in een cyclus van 28 dagen. Een maandelijks bezoek aan de salon zou daarom ideaal zijn, maar de meeste mensen komen iets minder frequent. Daarom zijn er voor het dagelijks onderhoud producten voor thuisgebruik. In de salon werken we met speciale technieken en hoger gedoseerde werkstoffen als fruitzuren. We bereiken daarmee de diepere huidlagen, waar collageen en elastine worden aangemaakt.

Klant betaalt tijd bij Believe in Beauty

Hoe ga je te werk in de salon?

Ilona: “Bij ons koop je geen behandelingen, maar tijd. De één wil namelijk graag een intensief masker, terwijl een ander houdt van een massage. Ik begin altijd met een analyse van de huidconditie. Daarna vul ik in samenspraak met de klant de tijd in, aan de hand van modules. De basis is altijd een dieptereiniging, wenkbrauwen epileren en verven, een masker en dagverzorging. Een extra module kan bijvoorbeeld microdermabrasie zijn. Een bindweefselmassage of een behandeling met een ampul PBSerum. Eigenlijk zou je op de 30ste al moeten beginnen met regelmatige behandelingen met goede producten. Preventie is net zo belangrijk voor je huid als water drinken!”

Cosmedisch Instituut Believe in Beauty
Ondernemingsweg 105
Uithoorn
T 0297 524 005

Western Cosmetics
Ondernemingsweg 105
1422 DZ Uithoorn
M 0297 303162

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *