Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Schoolkinderen planten de eerste tulpenbollen in het Vondelpark

Woensdagochtend 30 oktober plantten 45 kinderen van groep 5 van de Nicolaas Maesschool tulpenbollen aan de voet van het beeld van Vondel in hem vernoemde park.

Ze zorgden daarmee voor de aftrap van het Tulp Festival Amsterdam 2020. De kids deden het super, want in één uur tijd hadden ze al 3000 tulpen geplant. Op 4 en 5 november maken vrijwilligers de klus af.

In totaal worden rond het monument in het Vondelpark 30.000 tulpen geplant. Ook op andere plekken in de stad gaan tulpen de grond in, die komend voorjaar, tijdens het Tulp Festival in april, op méér dan tachtig lokaties tot kleurrijke bloei zullen komen. Honderdduizenden tulpen zullen de stad dan opfleuren, van Noord tot Zuidoost, van Oost tot Nieuw-West.

Onder het motto ‘Ik plant een tulp voor jou en mij’ kunnen bewoners zelf bijdragen aan een fleurig straatbeeld door dit najaar in hun eigen (gevel)tuin tulpenbollen te planten, of door een donatie te doen voor de aanleg van tulpenperken op een prominente plek in de stad waar iedereen er van kan genieten. Meer informatie is te vinden op tulpfestival/doneren.

Tulp Festival Amsterdam vindt sinds 2015 in de maand april plaats. Het is een initiatief van tuinontwerper Saskia Albrecht, met als doel om de tulp terug te brengen in het Amsterdamse straatbeeld. Daarbij wordt samengewerkt met Groene Buurten en Bulbs4Kids.

Aan de campagne Bulbs4Kids doen maar liefst 2.125 basisscholen in Nederland, Duitsland, Engeland, Frankrijk en Canada mee. Via een lespakket leren ze alles over bloembollen en planten ze bloembollen om schooltuinen te verfraaien. Groene Buurten helpt bewoners hun buur te vergroenen.

 

 

 

 

 

 

Share, , Google Plus, Pinterest,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *