Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Schippers en Co.: bij iedere verhuizing komt emotie kijken

Schippers en Co. is een allround verhuisbedrijf in Amstelveen. En allround kun je hier rustig letterlijk nemen: Schippers verhuist met net zo veel plezier je wasmachine als de Nachtwacht. Naast het gewone verhuiswerk is het bedrijf gespecialiseerd in het vervoer van kunst en antiek. Door het uitgebreide arsenaal transport- en hulpmiddelen kan Schippers iedere verhuizing soepel laten verlopen.

Je kent het bedrijf misschien van de blauwe vrachtwagens met de gele letters ‘Schippers en Co.’ op de zijkant, of van de auto’s met de historisch ogende letters ‘Neumann & Vetin, antiekvervoer’. Beide bedrijven zijn van Marinus de Graaf, die als jongen van 17 in de zaak van zijn vader kwam en Schippers en Co. uitbouwde tot een veelzijdig en gerenommeerd verhuisbedrijf. De klanten variëren van de ‘gewone’ particuliere klant, tot bekende musea wereldwijd en veilinghuizen als Christie’s en Sotheby’s. Het bedrijf beschikt over een eigen kistenmakerij, om op maat voor alle mogelijke (kunst)objecten een veilige verpakking te maken voor lucht- en zeevracht. Uitgebreide opslagmogelijkheden zijn er ook, van een streng beveiligd kunstdepot, tot zeecontainers en houten kisten voor inboedels.

Verhuizen is emotie

Onmisbare schakel in het geheel is Stella Oudesel (49), al 25 jaar taxateur particuliere verhuizingen. Zij is degene die naar de klant toegaat, ter plekke alles bespreekt en een calculatie maakt van wat nodig is. Om hoeveel kubieke meter gaat het, welk materiaal is nodig en hoeveel mankracht is vereist, zijn er bijzondere stukken of lastige omstandigheden? “Er zijn maar weinig vrouwen die dit werk doen”, zegt Stella. “Volume inschatten is echt een mannending, wordt gedacht. Ik ken het vak van haver tot gort, heb alle papieren en zou zo als verhuizer aan de slag kunnen. Maar het fysieke werk laat ik toch echt aan de mannen over, laat mij maar met de mensen praten en de klant de zorgen uit handen nemen”.

Stella praat met veel kennis over haar vak, maar ook met gevoel: “Bij iedere verhuizing, of de aanleiding nou leuk of naar is, komt emotie kijken en vaak ook stress. Oudere mensen vinden het meestal verschrikkelijk om uit hun huis te gaan, maar als ze op een gegeven moment vertrouwen krijgen en begrijpen dat ze veel uit handen kunnen geven, zie je ze ontspannen. Indien nodig kunnen wij een huis bezemschoon opleveren, tapijt verwijderen, schilderen desnoods, noem maar op.”

“Laatst hebben we nog geregeld dat een deel van een inboedel werd geveild bij De Eland en wat niet werd verkocht staat nu in onze opslag. Nee zeggen is iets wat bij ons eigenlijk nooit voorkomt.

Jaren geleden hadden we een klus bij een ouder echtpaar. Hun dochter was overleden en vanaf dat moment hadden zij obsessief alles wat van papier was, verzameld in huis. Het hele huis zat volgepropt. We hebben het met een stortkoker stapel voor stapel afgevoerd. Onder ál dat papier kwamen uiteindelijk beelden tevoorschijn die de dochter had gemaakt. Die mensen waren letterlijk bevrijd, dat was zó ontroerend!”

Zinedine Zidane

Eigenaar Marinus de Graaf is de grote lucht- en zeevrachtspecialist. Het vervoer van schilderijen en beelden is een vak apart, dat veel expertise behoeft. Stella: “Vooral voor beelden met al die verschillende gewichten en afmetingen, is heel wat materieel nodig. Wij verzorgen bijvoorbeeld alle wisselingen in het museum Beelden aan Zee in Scheveningen en laatst hebben we de tentoonstelling aan de Lange Voorhout in Den Haag verzorgd. Daarvoor hebben we het beeld van de beroemde kopstoot van voetballer Zinedine Zidane uit Italië opgehaald met een auto. Liggend, het is een beeld van vijf meter! Maar op een gegeven moment moet dat gevaarte natuurlijk weer overeind… Al dat soort zaken regelen wij. Kijk, dit zijn de bijzondere verhalen, de krenten in de pap. Maar als iemand die op één hoog woont een IKEA-bankje heeft besteld dat op de begane grond wordt afgeleverd, komen we ook”.

 

Schippers en Co. Erkende Verhuizers /

Neumann & Vettin Antiek- en Kunstvervoer

Langs de Werf 18 – 20

1185 XT Amstelveen

T 020 – 647 06 70

W www.schippersenco.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *