Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Vakmanschap Ron Schiedon staat voor pijnloos en lekker lopen

Dit jaar viert Schiedon Orthopedisch Schoentechniek in Amstelveen het 65-jarig jubileum.

Of het nu gaat om perfecte hardloopschoenen, om steunzolen, om modieuze schoenen met een goede pasvorm of om op maat gemaakt orthopedisch schoeisel, Schiedon staat voor pijnloos en lekker lopen. “Schoenen en voeten blijven mijn passie en ik blijf roepen dat je goed voor je voeten moet zorgen,” zegt eigenaar Ron Schiedon geestdriftig. “Met goed passende schoenen voorkom je zo veel ellende!”

“Schoenen die niet goed zitten veroorzaken eeltvorming, likdoorns, branderige voeten, kortom, pijn. Wij hebben een winkel vol confectieschoenen met verschillende pasvormen, lengtematen, breedtematen en hoogtes. Er zijn sandalen, werkschoenen, schoenen voor alledag en sportschoenen. Leuk, modieus, steungevend en geschikt voor aanpassingen. Als we de juiste pasvorm niet kunnen vinden in de confectieschoenen, of als er een correctie nodig is, kunnen we de confectieschoenen aanpassen met podologische zolen, steunzolen en voetbedden.”

Optische trucjes

Soms bieden aangepaste schoenen geen oplossing meer, bijvoorbeeld bij vergroeiingen. Dan kunnen orthopedische schoenen worden gemaakt, helemaal individueel en from scratch. Ron: “Orthopedische schoenen hebben de naam lelijk te zijn, maar wij mogen van de fabrikanten modellen namaken en zelfs hun materialen gebruiken. Mensen kunnen ook een foto meenemen. Wij kijken dan wat technisch haalbaar en verantwoord is.”

“De materiaalkeuze bepaalt voor een deel de uitstraling en we letten erg op de belijning. We kunnen met optische trucjes veel camoufleren en een schoen zo veel mogelijk op een confectieschoen laten lijken. Voor een bruid hebben we onlangs orthopedische schoenen gemaakt in snakeprint met de initialen van de bruid en bruidegom in de sleehak.”

Schiedon komt naar je toe

Voor mensen die lastig naar de zaak kunnen komen, worden iedere woensdag huisbezoeken ingepland. Er wordt besproken wat de problematiek is, de voeten worden heel precies opgemeten en de voorkeuren worden doorgenomen. Bij het volgende bezoek aan huis wordt een heel assortiment geschikte schoenen meegenomen om uit te kiezen. Omdat Schiedon samenwerkt met collega’s, kunnen ze naast hun eigen magazijn met 3000 paar, putten uit een voorraad van wel 10.000 paar schoenen.

Ron: “Wat me enorm opvalt, is dat de ouderen van nu het heel belangrijk vinden om er leuk uit te zien. Veel meer dan vroeger. Ik was laatst bij een dame thuis en die zei ‘je gaat me toch geen ouwe tuttenschoenen verkopen, hè?’ Bleek die mevrouw 105 jaar oud te zijn!”

Lerora voor hippe, drukke moeders

Ron is er trots op dat de gerenommeerde Van Drunen Schoenfabriek zijn winkel heeft uitgekozen voor een regelrechte primeur: “Op de jubileumdagen wordt bij ons Lerora gelanceerd. Een nieuw merk hippe schoenen voor de jonge, werkende moeder, die er leuk uit wil zien en toch goede schoenen wil dragen. Er zijn sneakers, lakleren veterschoenen, sandalen met hak en colorblock instappers. Allemaal in verschillende breedtematen en met uitneembaar voetbed. Lerora bewijst eens te meer: lekker pijnloos lopen kan ook modieus!”  

 

 

Schiedon Orthopedisch Schoentechniek
Bovenkerkerweg 43
Amstelveen
T 020 641 53 08

W www.schiedon.nl
W www.customcomfort.nl

Geopend ma. t/m vr. 8.00 – 17.30 uur
Behandeling en uitgebreid advies op afspraak
Bezoek aan de schoenwinkel zonder afspraak

 

 

 

Share, , Google Plus, Pinterest,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *