Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Zwanger en modieus gekleed? Het kan bij RUIMSCHOOTS

En dan ben je zwanger. Van de eerste, of van nog een mensenkind erbij. In elk geval gaat er een hoop veranderen in je leven. Eén ding staat vast: je wilt natuurlijk wel jezelf blijven en er als jezelf uit blijven zien. Ook met een dikke buik. Angstvisioenen van XXXL shirts met beren en Mickey Mouse erop? Niet nodig! Bij RUIMSCHOOTS vind je zwangerschapsmode waarin je je goed en mooi voelt.

Al vijftien jaar bestiert Ivonne Bouwens haar winkel met zwangerschapskleding aan de A.J. Ernststraat in Amsterdam-Buitenveldert, op een steenworp van het Gelderlandplein. Geen winkeltje, maar een forse, moderne modezaak. Ze heeft veel winkels in haar branche zien komen en weer gaan, maar naar Ruimschoots komen de zwangeren trouw, uit het hele land. “Wij hebben een brede keuze en een goede prijsopbouw; zoveel vrouwen, zoveel smaken. We willen iedereen kunnen helpen, zonder concessies te doen aan de samenhang van de collectie. Die is echt uitgekiend. Veel verschillende merken, veel onderlinge combinatiemogelijkheden. Wat je in het begin van je zwangerschap koopt, kun je doordragen tot het einde”.

Afgezien van de paspoppen met dikke buiken, oogt de winkel als een gewone, eigentijdse modezaak. Hippe spijkerrokjes, mooie tunieken, lingerie, zwemkleding, goede pakken voor zakenvrouwen, feestkleding, het is er allemaal. Alleen alles met ingebouwde slimmigheden als rekbare buikstukken, stretch, pasvormen met langere voorpanden en taillebandjes die je kunt laten vieren naarmate je buik groeit. Een deel van de vaste clientèle is niet voortdurend in verwachting, maar vindt de kleding gewoon leuk en comfortabel, ook niet zwanger.

Het sfeertje bij Ruimschoots is gezellig, heel ontspannen. “Vrouwen voelen zich hier prettig, ze merken dat we ze snappen. Er gebeurt al zoveel als je zwanger bent, de hormonen gieren door je lijf, je bent onzeker, je kunt niet beslissen. Wij relativeren de boel een beetje en nemen de tijd. Zwangerschapsmode heeft vaak geen ‘hang appeal’, op een hanger is het moeilijk inschatten hoe het zal staan, dus je moet het aantrekken. Maar de paskamers zijn ruim, we hebben een leestafel voor meegetroonde mannen en vriendinnen en een speelhoekje voor kinderen. Er is altijd tijd voor koffie, thee, een bronwatertje en er is natuurlijk een toilet, wel zo handig!”

Bij RUIMSCHOOTS hangen veel verschillende merken in de rekken, zoals Queen Mum, Fragile, Love2Wait, Mama Licious, Vida Vita, Noppies en designer jeans van Citizens of Humanity. Lingerie is er onder andere van Anita, Noppies, Cache Coeur en Mammae. Accessoires als kettingen, sjaals en tassen vind je er ook. De trendy leren babytassen van Belle Beau en de hippe collectie van Storksak en Babymel met verschoningsmatjes, flessenvakken en warm-koudcompartimenten voor babyvoeding zijn niet te onderscheiden van gewone tassen en zijn er ook in herenmodellen. Leve de vooruitgang!

“Toen ik zwanger was, 27 jaar geleden, had ik een tuinbroek en een okergele ribbroek. Daar moest ik het mee doen. De tijd van tenten is voorbij, je kunt nu dragen wat je normaal ook draagt, of dat nu heel hip, wat casual of zakelijk is. Chino’s, mantelpakken, skinny broekjes, boyfriend jeans, trendy of gewoon verzorgd. Je kunt er leuk uitzien en gewoon lekker jezelf zijn.”

Foto: Remco Trams

RUIMSCHOOTS

Arent Janszoon Ernststraat 601

1082 LE Amsterdam

T 020 – 644 33 44

W www.ruimschoots.nl

 

Openingstijden:

Zondag en maandag gesloten

Dinsdag, woensdag en vrijdag 09.30 – 18.00 uur

Donderdag 9.30 – 20.00 uur

Zaterdag 9.30 – 17.00 uur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *