Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Rosarium Amstelpark: weldadige rust en ook nog prima bereikbaar

Aan de rand van de bedrijvige Zuidas en de RAI vind je Rosarium. Midden in de weldadige rust van het weelderige Amstelpark.

Als eventlocatie heeft het the best of both worlds: een prima bereikbaarheid (aan de ringweg), veel parkeerruimte, en tegelijkertijd tussen het groen, de stad lijkt er ver weg. “Het is zowel voor de zakelijke bijeenkomst, als voor de verjaardag of het huwelijksfeest een prachtige locatie,” vertellen Vera Banse (sales & marketing manager), Sabine Glimmerveen (sales manager) en Jordi van den Berg (operations manager).

Aan de kant van de Europaboulevard aan het water is het al heerlijk toeven op één van de vele terrassen omgeven door veel groen; loop je door Rosarium naar het grote terras met uitzicht op de rozentuin, dan is het nauwelijks voor te stellen dat de bruisende Zuidas nog geen kilometer hiervan verwijderd is.  

Iedereen welkom

Tien zalen met ieder privé terras en haute cuisine in restaurant Parker’s heeft Rosarium veel te bieden. Het leent zich bij uitstek overdag voor offsite vergaderingen, congressen en presentaties. Vanaf 18.00 uur maakt het team zich klaar voor het avondgedeelte met à la carte restaurant Parker’s, private dining (van 8 tot 350 personen), recepties en avondfeesten. “Echt iedereen is hier welkom. We serveren lunch & diner voor de culinaire liefhebber, de parkbezoeker voor enkel een broodje moeten we soms teleurstellen. We hebben echter genoeg alternatieven, voor ieder wat wils.”

Executive chef Yuri Hovius houdt van mooie gerechten. “We gebruiken lokale producten en werken met kruiden uit het Amstelpark en uit eigen moestuin.” Hij typeert de keuken van Parker’s als fine dining met als basis de Franse klassieke keuken met Aziatische invloeden. “Langoustines, coquilles, ossenstaart, lamsrug, maar dan met een twist. We spelen in de keuken graag met ingrediënten en dagen elkaar zo uit, dat is echt leuk en de gast waardeert dat.”

Op de foto staat de zeebaars, één van de voorgerechten. “Voordat we deze bereiden, wordt de zeebaars gepekeld in basilicum, koriander en wasabi en laten we dit een dag intrekken. Deze bereiding tezamen met avocadocrème en mousse van pandan rijst maken het gerecht af. Dit is echt wel een van mijn favorieten.”

 

Rosarium
Amstelpark 1, Europaboulevard
Amsterdam
T 020 644 4085
W www.rosarium.net

 

 

Beeld John ten Boer

Share, , Google Plus, Pinterest,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *