Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Roké Motors: ‘Een Triumph is geen doorsnee motor!’

Het oude Engelse motormerk Triumph staat voor lifestyle, vrijheid, puur rijgenot en design. Roké Motors in Mijdrecht is één van de twee Triumph World Stores die Nederland rijk is. Liefhebbers weten dat dit hét adres is om hun Triumph Bonneville tot in detail te laten customizen.

Roké Motors eigenaren, Aad (35) en Bas Kentrop (36) waren als kleine jongen al niet weg te slaan in de motorzaak van hun vader Kees. Ze kregen er hun eerste baantje en in 2005 namen de broers de zaak definitief over. In Mijdrecht staat de fraaie Triumph World Store; de vestiging in Woerden is gespecialiseerd in scooters en jonge, gebruikte motoren.

Eerste Triumph motor

De eerste Triumph motor werd gebouwd in 1903 in Coventry, Engeland. Na een faillissement in 1983 blies de steenrijke Britse bouwondernemer John Bloor het merk nieuw leven in. Toen in 2002 de fabriek volledige afbrandde, werd er binnen zes maanden een nieuwe high end fabriek uit de grond gestampt, de modernste fabriek ooit. Er kwamen nieuwe, sterke modellen op de markt en het wereldwijde succes van Triumph groeide gestaag.

Triumph kreeg in de jaren vijftig en zestig een iconische status toen bekende acteurs als James Dean, Steve McQueen, Clint Eastwood en Marlon Brando in zowel hun films als in hun privéleven op een Triumph gingen rondscheuren. In 1982 was één van de beste bijrollen in de film An Officer and A Gentleman weggelegd voor de 1978 Bonneville T140E Triumph waar Richard Gere op reed, en afgelopen zomer kon je Chris Pratt nog op zijn Triumph Scrambler zien laveren tussen de raptors in Jurassic World. Mensen als Bradley Cooper, Tom Cruise en Angelina Jolie kleuren tegenwoordig het straatbeeld met hun Triumph.

Triumph is emotie

Als je Aad Kentrop vraagt wat er nou zo bijzonder is aan een Triumph, beginnen zijn ogen te glimmen. “Een Triumph is geen doorsnee motor, Triumph rijden maakt emotie los! Het rijgemak, de kracht die je voelt van de 3-cilinder lijnmotoren, het voelt goed, trekt goed en het loopt lekker door. Elk model heeft zijn eigen unieke beleving qua rijeigenschappen, zitpositie en natuurlijk qua uitstraling. In maart was ik samen met alle Nederlandse dealers in Portugal om kennis te maken met de nieuwe modellen. Er stonden 130 gloednieuwe motoren voor ons klaar, ik voelde me als een kind in een snoepwinkel!”

Triumph World Store

Aad is zichtbaar trots dat Roké de tweede dealer in Nederland is met het predicaat Triumph World Store. Dit houdt in dat de zaak moet voldoen aan strenge eisen van het hoofdkantoor in Engeland. Het betreft niet alleen de grootte van de showroom, de inrichting, het assortiment motoren, kleding en accessoires; ook de technische medewerkers moeten zeer goed gekwalificeerd zijn.

De Triumph motor is verkrijgbaar in twaalf types. Aad: “Dat gaat van klassiek tot modern en van praktische woon-werkverkeermotor tot lifestyle motor voor de weekendrijder. Heel populair is de Bonneville serie; deze motorfietsen zijn eenvoudig in onderhoud en voor iedereen makkelijk te hanteren, je rijdt er zo op weg. De Bonneville wordt vaak helemaal naar de smaak van de klant gecustomized. De kleur, het zadel, het uitlaatsysteem – als je wilt met een diepe, donkere ronk – special paint, stripings, àlles is mogelijk en wij zijn hierin echt gespecialiseerd. Als je slecht een keuze kunt maken uit de verschillende types, kun je een dag of een weekend een Triumph huren. De huurprijs wordt bij aankoop later natuurlijk verrekend. Vrijblijvend het Triumphgevoel ervaren kan ook op onze Open Dag in Mijdrecht op 5 juni. Alle modellen staan dan klaar voor een testrit!”

 

Roké Motors – Triumph World Store
Ondernemingsweg 9
3641 RZ Mijdrecht
T 0297 28 52 18

Roké Motors – scooters en jonge gebruikte motoren
Touwslagerweg 12b
3449 HX Woerden
T 0348-500224

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *