Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Robbe Manto: ‘Heerlijk om je mooi èn zelfverzekerd te voelen’

Bij Robbe Manto in Maarssen is het volop lente. Fuchsia, geel, appeltjesgroen, oranje en kobaltblauw steken vrolijk af in de geheel witte boetiek.

De klanken van Franse chansons en de smeuïge zachte g van eigenaar Rob Schepers vullen verder de ruimte. Als het aan hem ligt wordt het weer een elegant voorjaar! “Ook deze lente heb ik een heel duidelijke collectie: vrouwelijk, elegant en alles is effen, op een enkel item na. De winkel is heel overzichtelijk en alles hangt op kleur. Dat geeft rust. Ik ben van mezelf al zo druk,” zegt een stralende Rob Schepers, een bourgondische Limburger die zichzelf in topconditie houdt door iedere ochtend 8 kilometer hard te lopen.

Zijn winkel in het historische oude centrum van Maarssen met zijn mooie gracht is hét adres voor modieuze, verzorgde dames die een goed en eerlijk advies op prijs stellen. De maten gaan van 34 tot 42-44 en qua prijs bevindt Robbe Manto zich in het middensegment tot wat hoger: “Een goed jurkje koop je hier tussen de 100 en 300 euro. Mijn collectie gaat van Diva Catwalk tot het fantastische merk Joseph Ribkoff. Er komen hier veel moeders van de bruid, die kunnen voor 400 tot 500 euro helemaal klaar zijn. Dan hebben ze een jurkje, een jasje of sjaal, schoenen, oorbellen en een avondtasje.”

Joseph Ribkoff

Erg enthousiast is Rob over het Canadese merk Joseph Ribkoff dat hij sinds enige tijd verkoopt: “Dat merk heeft geweldige pasvormen en kreukt niet. Je gooit het in je koffer en je trekt het zo weer aan. De tops zijn zeer flatteus, ook bij wat vollere dames. Uit de Ribkoff-collectie selecteer ik de effen, wat minder uitgesproken items. Basisstukken die je met een sjaal of jasje op vele manieren en vaker kunt dragen.”

Helemaal Jackie O.

Voor de zomer heeft Rob al veel binnen van het merk White Label: “Voornamelijk linnen colbertjes met driekwart mouwen en bijpassende jurkjes, helemaal Jackie O.!  Zo’n jasje draag je ook weer op een witte broek. Bijvoorbeeld van Stehmann, een fantastische basisbroek met super veel stretch. Ik neem altijd hetzelfde model, want die flatteert 99% van alle vrouwen. Aansluitend, maar niet skinny en hij valt hoog, dus hij bedekt eventuele probleemzones. Ik heb ‘m in 12 kleuren en eentje met een streepje. De broek is maar € 69,95. De meeste dames weten inmiddels hun maat en passen ‘m niet eens meer.”

Nonchalant-chic

Een nieuw merk is ook Josephine & Co: “Een nonchalant-chic merk, met mooie stoffen, veel effen kleuren en chambray. Leuk te combineren met een slingback, of heel casual met een sneaker of de beroemde teenslippers van Ipanema. Die heb ik dit jaar als grapje erbij, in alle 18 kleuren. Wel een leuk grapje!” Omdat Rob eerlijk is en het ook zegt als hij iets niet vindt staan, hebben zijn klanten veel vertrouwen in hem. “Ik zie snel wat bij iemand past en vind het heel leuk om met nieuwe suggesties te komen, om een klant nét iets anders aan te reiken dan wat ze gewend is en al jaren draagt.”

“Reken maar dat je dan complimenten krijgt! Ik merk dat veel vrouwen onzeker zijn en vaak zó onnodig! Het is mijn kracht om goed naar vrouwen te kijken en oplossingen te bieden. Zo koop ik ook in, bij iedere maat of lichaamsbouw kun je een elegant silhouet creëren. Het is toch heerlijk om je mooi en zelfverzekerd te voelen?! Ik zeg rustig tegen iemand ‘trek maar uit, daar wordt niemand blij van’, en dan kom ik met een alternatief. Het kan ook zo zijn dat de tranen in mijn ogen springen als iemand de paskamer uitkomt en stráált. Dat is het allerleukste van dit vak!”

W www.robbemanto.nl

F facebook.com/robbemanto|
YouTube ‘Robbe Manto’
P gratis parkeerplaats ‘Achter Raadhoven’

Geopend dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag van 10.00 – 18.00 uur, zaterdag van 10.00 – 17.00 uur en op afspraak

 

Share, , Google Plus, Pinterest,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *