Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Wat is het geheim achter succes damesmodezaak Robbe Manto?

Al viereneenhalf jaar is Rob Schepers (56), Limburger van geboorte, de ongekroonde modeprins van het pittoreske Maarssen. De dames lopen met hem weg. We vragen Rob naar het geheim van het succes van zijn damesmodezaak Robbe Manto.

Waarom zit Robbe Manto in Maarssen?

Simpel, ik woon hier en ik wil op de fiets naar mijn werk kunnen! Maarssen heeft een mooi oud centrum met grachtjes, historische pandjes en leuke restaurants. De Vecht loopt er dwars doorheen. Ik krijg veel lezeressen van UIT Magazine in de winkel en die zijn altijd aangenaam verrast over hoe leuk het dorp is.

Waarom geen herenzaak Robbe Manto?

O néé, ik vind vrouwen véél leuker! Waar het op kleding aankomt dan natuurlijk. Vrouwen winkelen anders, bij mannen is het toch wat saaier. Kijk naar mezelf: ik heb 10 witte broeken, 5 blauwe polo’s en 10 witte hemden in de kast hangen. Dat combineer ik dan wel leuk met een chokertje, een mooi giletje en een paar instappers in crocoprint, maar het is me toch te beperkt.

Hoe koop je in voor je damesmodezaak?

Net zo snel als ik praat, haha! Ik koop in wat ik zelf leuk zou vinden als ik een vrouw zou zijn. Aan trends doe ik niet. Ik zou als vrouw een klassiek, mondain type zijn. Stijlvol, chique, soms een beetje flamboyant, maar nooit schreeuwerig.

Je hebt een heleboel fans, hoe komt dat?

De dames voelen zich hier op hun gemak. En ze weten dat ik eerlijk ben. Als ik vermoed dat ze iets niet gaan dragen, of als het niet flatteert, dan zeg ik het. Soms draag ik iets aan wat iemand zelf niet uit het rek zou halen en dat pakt meestal goed uit. Ja, ik durf wel te zeggen dat ik smaak heb. Verder ben ik niet de goedkoopste, maar dit is géén dure boetiek.

In de etalage hangen alleen maar maatjes 34…

Klopt. Maar, iedere vrouw kan hier slagen! De maten gaan van 34 tot en met 46, soms 48. Ik weet waar de dames soms problemen mee hebben. Daar speel ik op in met een aantal merken. Voor vrouwen die niet zo tevreden zijn over hun benen en daarom liever geen rok dragen, heb ik bijvoorbeeld een fantastische zwarte broek, met een soort voile rok erover. Als je erin loopt gebeurt er wat. Heel elegant en zwierig voor een feestelijke gelegenheid!

Het Nederlandse merk Question heeft shirtjes en rokjes in maat S tot en met XXL. Je kunt alle maten combineren. De rokjes hebben dwarsplooien en met een shirt erover in exact dezelfde kleur, oogt het als een jurk. Kleedt prachtig af en zit erg lekker. Zo’n setje kost 124 euro, het is er in 8 kleuren. Een goede basic, maar met een mooi jasje en een leuke sjaal erbij ook zó leuk voor de moeder van de bruid!

Wat heb je toch met bruiden en met de moeder van de bruid?

Die kleed ik zo graag! Deze dames willen er op De Dag fantastisch uitzien, maar ze willen hun kleding daarna ook nog kunnen dragen. Bij mij kun je een geschikte outfit kopen voor, zeg 250 euro. Neem bijvoorbeeld Chia Rico: jurkjes van een prachtige viscose met daarover een lang vest in dezelfde stof en kleur. Kreukt niet en kleedt mooi af, omdat het zowel voor als achter dubbelpandig is. Voor het feest maak je het dan helemaal áf met een mooie sjaal, een organza bolero, oorbellen van Camps & Camps, leuke hakken en een hoed of fascionater voor in het haar. Maar de basis is heel draagbaar. Er zijn ook korte vestjes van, en shirts met mooie halslijnen. Zo’n jurk kost 109 euro, dus het blijft betaalbaar.

Ben je zelf ijdel?

Gigántisch! Ik wil er goed uitzien en daar doe ik veel aan. Ik loop al 25 jaar elke ochtend 8 kilometer hard. Dat moet, want ik ben een Limburger, dus ik houd van een Bourgondisch leven. In de winkel gaat aan het eind van iedere dag een flesje prosecco open, op doktersvoorschrift.

 

Robbe Manto
Kaatsbaan 30
Maarssen
T 0346 785027
F facebook.com/robbemanto

 

Share, , Google Plus, Pinterest,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *