Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Robbe Manto: betaalbare chique

Maarssen heeft een pittoresk historisch centrum, met grachtjes, oude panden, restaurants en leuke winkels. Eén van de trekpleisters is Robbe Manto, de damesboetiek van de flamboyante Limburger Rob Schepers. Zijn koers: vrouwelijke, elegante en verrassend betaalbare mode!

“Heb ik deze, Rob?” De vrouw houdt een broek omhoog. “Néé, jij hebt déze!? Met die rechte pijp, zie jé?!” Tegen mij: “Ik weet vaak beter dan de dames zelf, wat ze in hun kast hebben hangen.” Rob Schepers (54), de charismatische eigenaar van Robbe Manto, woont al 19 jaar met zijn vriend Co in Maarssen, maar zijn zangerige Limburgse tongval is hij nooit kwijtgeraakt. Hij draaft als een wervelwind heen en weer tussen de paskamers achterin en de kledingrekken aan weerszijden van de winkel.

“Probeer deze eens, die Marlène Dietrich broek, die is goed voor jou.” Weer tegen mij: “ ’t Is zo fijn voor de dames, hè, dat ze achterin bij de paskamer en bij de spiegel kunnen blijven. Ik hol wel heen en weer. Sommige dames willen juist zelf snuffelen, dat kan natuurlijk ook. Ze hoeven hier geen gêne te hebben. Ik mag aan ze plukken of even iets schikken, dat maakt ze niks uit. Het is hier altijd gezellig. Aan het eind van de dag gaat er een flesje prosecco open.”

Vrouwelijk is het sleutelwoord

Robbe Manto bestaat in maart twee jaar en is vanaf de dag van opening een doorslaand succes. Rob weet de juiste snaar te raken waar het aankomt op elegante, eigentijdse mode. Vrouwelijk, dat is het sleutelwoord. “ ’t Is hier géén spijkerbroekenwinkel, ik hou van een beetje chique, maar níet van tuttig!” zegt Rob.

“En ik zorg ervoor dat alles heel betaalbaar blijft. Van die zwarte broek die ik je liet zien heb ik er héél veel verkocht! Sommigen halen een tweede, voor als er eentje in de was is. Iedere maand ga ik met de Thalys naar Parijs om in te kopen, dat is echt nodig. Het hoognodige neem ik mee in een koffer, de rest laat ik bezorgen. Op die manier heb ik dan wel drie keer in de week leuke nieuwe kleding in de winkel.”

Naast veel jurkjes, rokken en blazers vind je bij Robbe Manto ook basic shirts en accessoires als kettingen, oorbellen, sjaals, bag-in-bag tassen in alle kleuren van de regenboog voor maar € 39,95, fascionaters – de feestelijke haaraccessoires die veel op bruiloften worden gedragen – riemen, schoenen en clutches. “Soms koop ik bijzondere partijen in, zoals nu prachtige riemen van echt leer en voor de zomer espadrilles in allemaal leuke kleurtjes uit Menorca.”

Zwierige jurk

“Vanochtend heb ik een mevrouw voor de bruiloft van haar dochter van top tot teen aangekleed. Die was zó blij dat ze voor weinig geld helemaal klaar was! Een zwierige jurk, een organza bolero erbij voor op het stadhuis – die heb ik in 15 kleuren, kost maar € 69,95 – een fascionater op haar hoofd en een bijpassende clutch. Zo’n strooien flaphoed was ook leuk geweest”.

Stagiaire Lotte (15): “Deze mevrouw bleef ook steeds staan wachten om te kijken wat Rob ervan vond. Dat gebeurt vaak. Vrouwen zijn best onzeker, ze horen graag de mening van een man en zeker die van Rob!” Rob: “Ja, maar als ik ’t niet mooi vind, dan zeg ik het ook! Deze mevrouw wilde ín de jurk op haar dikke wintersokken de winkel inkomen. Dat mag dus niet van mij, dat is dodelijk! Haalde ik snel een paar zwarte hakjes, was het helemaal áf!”

 

Robbe Manto

Kaatsbaan 30

3601 ED Maarssen

T 0346 785027

W www.robbemanto.nl

F facebook.com/robbemanto

Robbe-Manto

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *