Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Ricoh Theta S: alles om je heen op één foto

Een camera die met een druk op de knop je hele omgeving vastlegt. Dat is de nieuwe Ricoh Theta S 360°-camera. Het neemt ‘je horizon verbreden’ wel erg letterlijk. Frans Limburg van Foto Herder is razend enthousiast over deze nieuwe gadget.

“De bediening van het toestel is echt doodsimpel”, zegt Frans Limburg van Foto Herder uit het Stadshart. “Je houdt de camera omhoog, één druk op de knop en in minder dan één seconde is de foto gemaakt. Het bijzondere aan de 360°-foto is dat de camera wordt weggefilterd, die zie je dus niet in beeld. Je ziet echt alleen de omgeving en jezelf.”

De nieuwe Ricoh Theta S 360°-camera neemt ‘je horizon verbreden’ wel erg letterlijk. Deze 14 megapixel foto- en videocamera legt met een druk op de knop je hele omgeving vast.

De Theta S is er voor iedereen: van fotofreaks tot selfiequeens, van professionals tot vakantiefotografen. Het woord ‘revolutionair’ lijkt een marketingtrucje, maar de Theta S verandert écht de manier waarop je naar fotografie kijkt, vindt Limburg. De compositie is compleet anders dan je gewend bent. Ineens staat alles om je heen op de foto.

“Mijn vrouw en haar dochter gingen laatst naar New York,” gaat Limburg verder. “Ik zei ‘neem deze mee om uit te proberen’, en gaf ze de Ricoh Theta S. Ze gingen met zo’n hop-on hop-off bus door de stad. De foto’s en video’s die ze van New York hebben gemaakt laten meer van de stad zien dan je zelf kunt waarnemen. Als je aan het sightseeën bent en je kijkt naar links, dan zie je rechts niets. Met de Theta S zie je echt alles en je kunt het veel rustiger bekijken ook.”

Lees verder in de nieuwe uitgave

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *