Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Rianne Meijer is influencer en heeft meer dan 308.000 volgers

Rianne Meijer is influencer en vooral actief op Instagram. Meer dan 308.000 volgers heeft ze en dat aantal loopt razendsnel op. Na wat modellenwerk en een kantoorbaan in de financiële wereld, doet ze nu iets waar ze heel gelukkig van wordt.

In de trendy lounge van het Hoxton Hotel hebben we een afspraak met de 25-jarige Rianne. Een datum prikken voor dit interview moest geregeld worden via haar management. De influencer krijgt tegenwoordig zoveel mails met vragen en aanbiedingen dat ze daar wel wat hulp bij kan gebruiken. Contracten en deals moeten gesloten worden, en daar heeft ze sinds begin dit jaar hulptroepen voor ingeroepen. Je zou niet denken dat de carrière van Rianne eigenlijk nog maar net begonnen is…

“Na mijn mode-opleiding en studies Commerciële Economie en Communicatie (allemaal vroegtijdig beëindigd) heb ik wat modellenwerk gedaan. Dat bleek niet helemaal mijn ding, ik kreeg de net niet vette opdrachten”, lacht Rianne.

“Nadat ik gestopt was als model, ben ik op de financiële afdeling bij Models at Work aan de slag gegaan. Precies een jaar heb ik daar op kantoor gewerkt. Door mijn job als model was ik al een tijdje actief op Instagram en zette dagelijks foto’s online. Ik had toentertijd zo’n 80.000 volgers. Op het moment dat ik een contract voor drie maanden kreeg voor een mooi merk, nam ik ontslag. Binnen die drie maanden verdiende ik al evenveel als tijdens mijn kantoorbaan. Ik wilde hier mijn werk van maken.”

“Dat was september 2017 en ik heb van die beslissing geen dag spijt gehad. Ik was altijd al online bezig: eigen websites maken, een fashionblog bijhouden. En ik hield van mode. Van mijn hobby heb ik mijn beroep gemaakt en verdien mijn geld met iets waar ik echt gelukkig van word.”

In eerste instantie kreeg Rianne kleding, schoenen en sieraden toegestuurd, maar hoe meer volgers ze kreeg, hoe meer samenwerkingsverbanden werden aangeboden. Zo werkte ze samen met verschillende merken als Esprit, Supertrash, G-star via Zalando, NAKD, Wolford, Marie Jo en L’Oréal.

Hoe werkt dat posten?

“De foto’s die ik plaats worden gemaakt door mijn vriend of vriendin. Als influencer word je per post betaald. Hoe meer volgers, hoe meer je per post verdient. Voorbeeld: heb je ongeveer 250.000 volgers, dan verdien je per geplaatste foto tussen de 1.000 en 2.000 euro. Iemand met meer dan een miljoen volgers verdient soms wel tussen de 10.000 en 20.000 euro per post. Maar dat verschilt per persoon en per engagement (likes en comments).”

“Denk trouwens niet dat ik dagelijks foto’s plaats met kleding aan voor de merken waarvoor ik werk, dus foto’s die geld opleveren. Ik wil natuurlijk wel mijn eigen brand bewaken. Ik plaats 1 á 2 foto’s per dag, maar dat zijn dan reisfoto’s of foto’s van mijn vriendje of hond. Gewoon met kleding die ik in mijn eigen kast heb hangen.”

Denk je dat meisjes gelukkig worden als ze jou volgen?

“Dat denk ik wel en dat hoop ik van harte. Ik laat niet alleen het zogenaamde ‘perfecte plaatje’ zien. Zo plaats ik af te toe twee foto’s van mezelf naast elkaar, gemaakt in dezelfde setting. Eén laat het perfecte plaatje zien, de ander is onbewerkt en niet erg flatteus. Ik leg uit dat het soms wel 300 tot 400 shoots kost voordat de foto gelukt is. Dat alle beelden bewerkt zijn en dat er een paar mooie filters overheen gaan. Meisjes moeten niet denken dat ik er altijd zo mooi gestyled uitzie. Daar probeer ik zo transparant mogelijk in te zijn.”

Wat zou je tegen alle meisjes willen zeggen die ook een loopbaan als influencer ambiëren?

“Ik zou ze willen zeggen dat je met alles een groot bereik kunt opbouwen, een jong publiek bereiken. Kies een onderwerp waar je hart sneller van gaat kloppen. Een onderwerp waar jij gelukkig van wordt. Dat is het allerbelangrijkste.”

Heb je nog plannen voor de toekomst?

“We zijn op dit moment bezig met een eigen kledinglijn en hopen dat binnenkort te kunnen lanceren. Verder ben ik in zee gegaan met een goed doel. Ik hoop met mijn grote bereik iets voor dit goede doel te kunnen betekenen. Slecht 14% van mijn volgers komt uit Nederlander, de rest uit de VS, Duitsland, Rusland en Japan. Ik heb dus een internationaal bereik. Het gebeurt nog te weinig dat fashion influencers samenwerken met goede doelen. Dus daar valt nog een hoop winst te behalen.”

 

 

Bijschrift Rianne Meijer: ‘De ene foto laat het perfecte plaatje zien, de ander is onbewerkt en niet erg flatteus’

Share, , Google Plus, Pinterest,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *