Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Een dessert als winter wonderland bij Taiko

Een boswandeling in de herfst, je hoort de takjes waar je op loopt knisperen en knakken – zoiets ervaar je wanneer je een hap neemt van het A walk through winter wonderland, het dessert dat Schilo van Coevorden heeft bedacht voor restaurant Taiko, waar hij topkok is.

Een glas rode, mousserende Brachetto d’Acqui erbij en je bent even helemaal van de wereld. En dat is precies de bedoeling! “De bosvruchtensmaak van deze dessertwijn, die je alleen in Italië en Australië vindt, combineert mooi bij chocolade,” vertelt sommelier Alvaro Steenbergen.

Een boswandeling noemt Schilo van Coevorden het niet voor niets: “Je eet het alsof je op takken loopt. Het dessert bestaat uit allerlei structuren van chocolade in de vorm van merengues, hazelnootjes, pralines, mousse, ijs. Krokant en zacht wisselen elkaar af. En met een beetje poeder erop lijkt het alsof het net gesneeuwd heeft. Het staat ook op ons kerstmenu.”

In het derde jaar dat restaurant Taiko geopend is – Conservatorium hotel opende in 2011 – staat na het Japanse vlees nu wasabi een jaar lang centraal in bijna alle gerechten. “Wasabi is de bakermat van mijn keuken en wij maken er soep mee, ijs, chocolade, van alles. Ik weet nog dat ik het als twaalfjarig jongetje als eerste at en dacht dat mijn hersenen ontploften! En toch is het heel anders dan spicy à la chili. Bij wasabi heb je zo’n smaakexplosie, en dan is het weg. Je moet het dus heel subtiel brengen, het mag niet overheersen, er moet een juiste balans zijn.”

En de wasabi komt overigens al lang niet meer alleen uit Japan. In het zuiden van Engeland blijkt een heel goed alternatief te gedijen in het broeierige klimaat ter plaatse, waar het groeit langs bedden van kabbelende water. “Toen ik daar was besloot ik meteen om voor wasabi als leidend ingrediënt in al onze gerechten te kiezen,” zegt Schilo van Coevorden.

Benieuwd naar 5 jaar Conservatorium hotel? https://www.youtube.com/watch?v=XZNhuMw__1o

Conservatorium hotel

Restaurant Taiko

Van Baerlestraat 27

Amsterdam

W www.conservatoriumhotel.com/taikorestaurant

Geopend van maandag t/m donderdag 18:30 – 22.30 uur en van vrijdag t/m zaterdag van 18:00 – 23.30 uur; op zondag gesloten

T 020 570 0000

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *