Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

‘Restaurant Rembrandt is een aanwinst voor de buurt’

“Een aanwinst voor de buurt!” Dat is de meest gehoorde reactie op de komst van het nieuwe Restaurant Rembrandt aan de Laan van de Helende Meesters in Amstelveen. Je kunt er zeven dagen per week terecht voor koffie met gebak, lunch, borrel en diner. Begin oktober opende het restaurant de deuren en nu al is duidelijk dat Restaurant Rembrandt voorziet in een behoefte.

Restaurant Rembrandt is gesitueerd op de begane grond van de onlangs verrezen Residentie ‘De Oude Meesters’, in het nieuwbouwproject ‘De Ontmoeting’ in Amstelveen-Oost. “In dit deel van Amstelveen is de laatste jaren enorm gebouwd. Er zijn appartementengebouwen gekomen en de nieuwbouw van zorgcentrum Het Zonnehuis is hier in 2011 geopend”, vertelt restaurantmanager Aphra Eekhoudt.

“Er is veel bedrijvigheid en daar hoort een leuk restaurant bij. We richten ons op buurtbewoners, zakenmensen, bewoners en bezoekers van het Zonnehuis en op bezoekers van Ziekenhuis Amstelveen. En verder natuurlijk op iedereen die houdt van lekker eten, voor niet te veel geld, in een mooie ambiance”.

Driegangenmenu voor € 20,-

De keuken is gebaseerd op verse producten, die zo veel mogelijk regionaal worden ingekocht. Aphra: “Ons vlees komt van De Lindenhoff in Baambrugge en de wijn kopen we bij De Wijnschuur in Nes aan de Amstel. Er staat altijd een steak op de kaart, nu is dat biefstuk met rode wijnsaus en we hebben iedere dag een stamppot op het menu, momenteel zuurkool met worst van Brandt & Levi. In de zomer worden dat stamppotjes van bijvoorbeeld prei, snijbonen of rucola. Verder hebben we op dit moment maiskipfilet met champignonsaus, pasta met Hollandse tomatensaus en geraspte Goudse kaas en de vis is kabeljauw in mosterdsaus van Meeuwig & Zoon.”

De menukaart wisselt ieder seizoen. Vast gegeven is ook het tweegangenmenu voor € 17,50 en het driegangenmenu voor € 20,-. “Er is altijd een verse soep van de dag, vandaag is dat pompoensoep en morgen erwtensoep, die staat al een tijdje te pruttelen. De dagschotel kost € 12,50 en is heel handig voor mensen die niet te veel tijd kwijt willen zijn. Je kunt er echt voor gaan zitten én je kunt hier snel lunchen of dineren. Natuurlijk houden we rekening met dieetwensen en als oma mee komt, is het mogelijk een kleinere portie te bestellen. Met onze prijzen zijn we toegankelijk voor iedereen.”

Sfeervol interieur

De gerechten op de menukaart mogen dan aan de goedkope kant zijn, de inrichting is dat allerminst. Het interieur is eigentijds, luxe en sfeervol met een prachtige visgraat parketvloer, comfortabele stoelen en zachte kleuren. De ruime opzet maakt het geheel rolstoeltoegankelijk. Bij binnenkomst is rechts een huiskamerachtig deel met een boekenkast en een vleugel, een fijne plek voor een kop koffie met huisgemaakt appelgebak. Het restaurant heeft 50 zitplaatsen en twee lange leestafels met zicht op de open keuken, zodat je de koks aan het werk kunt zien.

Achterin is een apart restaurantgedeelte, dat afgesloten kan worden voor een vergaderingen of private dining. Opvallend hier is mooie print van het schilderij het Joodse Bruidje van Rembrandt over de gehele achterwand. De naamgever van het restaurant is ook terug te zien door de stillevens, de pentekeningen op het raam en aan de muur en door de boeken met werken van de oude meester.

Opvallend is de spreuk die de glazen wand bij de open keuken siert: “Bij het diner moet men verstandig maar niet te veel eten en veel maar niet te verstandig praten”.

Denk daar maar eens over na onder het genot van een heerlijk gerecht en een goed glas wijn.

 

Restaurant Rembrandt

Laan van de Helende Meesters 14

1186 AM Amstelveen

T 020 8223947

W www.restaurantrembrandt.nl

P Parkeren gratis en voor de deur

7 dagen per week geopend vanaf 10.00 uur,

de keuken sluit om 21.00 uur

 

Restaurtant Rembrandt

One Comment

Leave a Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *