Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Restaurant Proef & Meer: betaalbaar eten aan de Westeinderplassen

Restaurant Welkom Thuis in Aalsmeer is omgedoopt in Proef & Meer.

Met een nieuw proeverijconcept en een gemoderniseerd interieur met warm petrolblauw op de muren, staat het restaurant met beide benen in het nu. En natuurlijk nog steeds aan de oevers van de Westeinderplassen! Op de vraag waarom Zaankanters Mark Bergsma, zijn vrouw Tirza en zijn zus Kim in 2011 voor deze locatie kozen, volstaat een hoofdknik naar buiten. “Kijk maar!”

Restaurant met uitzicht op het water

“Het uitzicht over het water, zeker vanaf ons dakterras, blijft geweldig,” zegt Tirza. “Maar na 6 jaar waren wij erg toe aan iets nieuws. Het interieur ging op de schop en het menu is helemaal omgegooid. Vanaf 17.00 uur kun je kiezen uit onze uitgebreide proeverijkaart met kleine gerechten, voor een vast bedrag van € 24,50 per persoon. Denk bijvoorbeeld aan zeebaars met antiboise, entrecoterolletjes met truffelmayonaise of lamsrack met honing en tijm. Je bepaalt zelf hoeveel gangen je neemt, de prijs blijft gelijk. Friet, salade en brood zijn inbegrepen. Het idee is: uitgebreid dineren, maar niet de hoofdprijs betalen.”

“Leuk van de proeverij is ook dat je van alles kunt nemen, vis, vlees en vegetarisch,” vult Kim aan. “En je probeert sneller eens iets anders. Zwezerik bijvoorbeeld, dat in ons trio van kroketjes met ibericoham en pekingeend zit. Er is een speciaal kindermenu, maar kids mogen ook een gerecht van de proeverijlijst nemen voor de prijs van het kindermenu. Nemen ze een hamburgertje, of pulled pork, of zalmtartaar.”

Populaire gerechten blijven

Tirza: “Maar wat er bij ons ook verandert, onze ossenhaassaté en zeetong blijven. Dat hoort bij de geschiedenis van deze locatie! Dus die kun je buiten de proeverij om nog steeds bestellen. Verveelt nooit, net als het uitzicht!””

 

Restaurant Proef & Meer
Stommeerweg 91
Aalsmeer
T 0297 331090

Geopend van dinsdag tot en met zondag vanaf 11.00 uur.
Proeverijmenu vanaf 17.00 uur.
Vraag naar de mogelijkheden voor borrels, feesten en private dining.

Op de foto: Kim Bergsma en Tirza Way

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *