Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Restaurant Neni strijkt neer in Amsterdam-Zuid

Een bijzondere restaurantfamilie reist in februari af naar een iconische locatie in Amsterdam. De Molcho familie, bekend van de gerenommeerde restaurants NENI, opent haar eerste Nederlandse vestiging. En wel in de voormalige Citroëngarage aan het Stadionplein. NENI Amsterdam wordt een restaurant, een Deli met eigen bakkerij en een bar met unieke setting genaamd “The Lemonman”.

De basis van Haya Molcho’s keuken ligt in de Oost-Mediterrane keuken, bekend om de rijke smaken van zongerijpt fruit en een overvloed aan groentes. “Eating is no art but a passion”, luidt het motto van de kokkin en culinaire schrijfster. Ze doet niets liever dan haar passie delen met een lange tafel vol met vrienden en familie – in ‘balagan’ stijl. Vrij vertaald: een sympathieke chaos. De sfeer bij NENI is informeel en ontspannen. De service huiselijk en uitnodigend. Het voelt als een verwelkoming bij familie of vrienden om samen aan de keukentafel een maaltijd te delen. Hieruit is NENI ontstaan; de passie voor eten, het warme familiegevoel en de liefde voor de cuisine.

Het menu combineert de culinaire visie van Haya en de interpretatie van chef Boaz Peled. Na jaren reizen en het verbreden van zijn culinaire horizon, keerde Boazterug naar Tel Aviv. Hier werkte hij samen met Israëlische topchefs en drukte hij zijn stempel op culinaire scene van het land. Boaz gaat in Amsterdam de uitdaging aan als head chef van NENI. De gasten worden hier verwelkomd door general manager Robin Smedicus en zijn team. Robin opende in de afgelopen jaren al meerdere internationale geliefde restaurants en bars.

Restaurant Neni

De eyecatcher van het restaurant is de centraal gelegen open keuken, te ervaren vanaf de vele omringende tafels. In het zicht van de gasten bereiden de chefs een rijke variatie aan smaakvolle mezze, frisse aangemaakte groentes, specialiteiten van de houtskoolgrill en culinaire vis- en vleesgerechten uit de steenoven. Het menu wordt family-style geserveerd en nodigt uit om alle gerechten te delen.

De NENI Deli stilt gedurende de hele dag de trek als all-day food eindpunt, met gerechten bereid met dezelfde filosofie en passie als in het restaurant. Overdag serveert de Deli focaccia’s, zuurdesembroden en zoetigheden uit eigen bakkerij. Maar ook shakshuka’s, salades, versgeperste sappen en warme dranken. In de avond serveert de Deli Oost-Mediterrane mezze en pizze.

The Lemonman is een eerbetoon aan Citroën, vernoemd naar de overgrootvader van de oprichter. De geboren en getogen Amsterdammer, die fruithandelaar van beroep was, kreeg in de Amsterdamse volksmond de naam “de Limoenman”. Deze werd later aangenomen als familienaam. De bar schenkt een breed scala aan citrus en citroencocktails en -dranken. Shots van de huisgemaakte citroenjenever zullen rijkelijk vloeien in zowel de bar als het restaurant.

The Yellow Room

The Yellow Room, een kamer compleet gewijd aan de kleur geel, leent zich voor diners, meetings en private parties. De multifunctionele kamer heeft een speels interieur. De banken veranderen in tafels zodra deze worden omgedraaid en de gele kast tovert extra stoelen en zelfs een geheime bar tevoorschijn.

Het interieur is ontworpen door het internationaal gerenommeerde designbureau Concrete.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *