Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Restaurant Kronenburg: een pareltje in het zakenkwartier

De wind ruist door de bomen, de fontein klettert vriendelijk en een eend kwaakt naar een soortgenoot. Rust. Water. Groen. Gezeten op het terras van Restaurant Kronenburg is het je maar moeilijk voor te stellen dat je bent omgeven door kantoorgebouwen. Toch is het zo. Restaurant Kronenburg is de oase in het zakenkwartier Kronenburg in Amstelveen.

 

“Om het voor bedrijven nog aantrekkelijker te maken zich te vestigen in deze wijk, vroeg de gemeente Amstelveen ons enkele jaren geleden om hier een goede horecagelegenheid te ontwikkelen”, vertelt Cees Cuntz, een bekende Amstelveense bouwondernemer en nu alweer vijf jaar restauranteigenaar. “Ik wilde omhoog met het gebouw, maar dat mocht niet. Dit is een ecologische zone en het restaurant moest ingebed zijn in een groene omgeving. Daar hebben ze gelijk in gehad. De verscholen ligging in het groen en aan het water is één van de dingen die Kronenburg zo bijzonder maakt. Naast de goede keuken natuurlijk”.

Trouwlocatie

De zakelijke markt uit de omliggende wijk Kronenburg maakt graag en veel gebruik van het restaurant en van de vergaderzalen in het souterrain, maar ook de buurtbewoners – Buitenveldert is maar twee bruggetjes oversteken verder – hebben in Kronenburg een fijne pleisterplaats gevonden. Waar het restaurant voorheen in het weekend gesloten was, heerst er nu op zaterdagavond een gezellige drukte.

 

Cees Cuntz: “Als mensen Kronenburg eenmaal hebben ontdekt, komen ze terug. Er worden veel partijen gegeven. Mijn eigen dochter Caroline is hier getrouwd! De trouwplechtigheid vond plaats in de serre, de receptie was op het terras aan de vijver, het diner was in het restaurant en daar was ook het feest. Met band, want je bent hier niemand tot last. Door de indeling is Kronenburg geschikt voor partijen van verschillende omvang. Van een borrel voor 30 man tot een walking dinner voor 200 personen.”

 

Het gaat allemaal om smaak

Kronenburg heeft een eigentijdse, sfeervolle en luxe ambiance. Warm door het kleurgebruik en bijzonder door de glazen wanden, die overal zicht geven op de omringende natuur. De grote wijnklimaatkast is het domein van sommelier Angel Ferrol. Samen met chef-kok Joost Abbink en souschef Tom Sinselmeijer maakt zij mooie combinaties die de zintuigen prikkelen.

 

“De Frans-mediterrane keuken is onze basis”, vertelt Tom Sinselmeijer. “Door onze moderne manier van koken willen de chef en ik ook het niet-zakelijke publiek aanspreken, mensen die gewoon lekker een hapje komen eten. Niet te formeel, gewoon in jeans, iedereen is welkom. Met de kaart volgen we de seizoenen en er is een steeds wisselend chefs menu. Nu serveren we bijvoorbeeld Hollands kalf, Superior Queens asperges en heerlijke tuinboontjes, straks zijn de platvissen als schol en tong weer op hun best en zijn er zomerse groentes als kapucijners en witpunt radijs.”

“Kruiden en eetbare bloemen komen uit onze eigen tuin. Het lamsvlees komt uit Zuid-Engeland. Wij kiezen voor lambs rumps, het deel van de dij waar een stukje vet op zit. Dat wordt vacuüm gegaard in de oven op lage temperatuur, zodat er geen smaak verloren gaat, en daarna krokant gebakken.”

“Mijn persoonlijke favorieten zijn king crab, rogvleugel en de rosé gegaarde sukadestukken van Black Angus Beef. Die garen we op 80 graden. Het duurt wat langer, maar geeft zó veel meer smaak! We werken ook wel met zwarte knoflook, dat fermenteren we zelf in een weckpot in de droogoven. We houden ervan om creatief te koken, met de beste ingrediënten. Uiteindelijk gaat het allemaal om smaak.”

 

Restaurant Kronenburg

Prof. E.M. Meijerslaan 6

1183 AV Amstelveen

T 020 3455489

W www.restaurant-kronenburg.nl

P gratis op eigen terrein en gratis in de wijk

Geopend maandag t/m vrijdag vanaf 10.30 uur

Zaterdag vanaf 17.30 uur, zondag op aanvraag

Restaurant Kronenburg

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *