Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Restaurant De Stelling in Uithoorn popt up op 1 juni!

Een drietal horecamannen sloeg de handen ineen voor een aansprekend project: een coronaproof pop-up restaurant bij het Fort aan de Drecht in Uithoorn. Drie maanden lang serveren zij hun gasten Franse bistrogerechten op een groot overdekt terras aan het water, in de unieke ambiance van het fort. Eelco Meerman van Sonah Catering, Henk Foppen van Drechtfort en Wouter Bläser van Bläser Catering stampten in een razend tempo Pop-up De Stelling uit de grond. We spraken met de laatste.

De coronacrisis noopte Wouter om met zijn cateringbedrijf maaltijden te gaan bezorgen. “De catering lag op zijn gat en dan moet je wat. Maar na drie maanden bezorgen voelde ik me meer koerier dan chef. Als creatieve kok wil je je gasten laten genieten. Een groot deel van je voldoening haal je uit hun reacties. Een doos afgeven is dan een heel ander verhaal.”

Bij Pop-up De Stelling draait het als vanouds om het grote genieten en de beleving. “De plek is prachtig en het terras heeft een geweldige sfeer. Er staat niet zo’n witte pagodetent, maar een serieus mooie stretchtent met houten palen. Het menu wisselt elke drie weken, maar we starten met lunchgerechten als Flammkuchen, een broodje tuna melt of gerookte ribeye, een frisse caesar salad en mijn signature dish, de kokossoep. Bij het diner serveren we steak tartare, een biologische mousse de foie de canard, gekonfijte eendenborst, gegrilde tonijnsteak, diamanthaas met portsaus en portobello gevuld met ratatouille. We werken samen met lokale ondernemers: bakkerij Van Maanen bakt speciaal voor ons vers boerenbrood, Kaas en Zo levert de kaas voor het kaasplankje en de friandises bij de koffie komen van de Chokotoko.”

Unesco Werelderfgoed

De RIVM-voorschriften worden bij De Stelling uitermate serieus genomen: “Alles speelt zich af in de buitenlucht op een overdekt terras met heaters. Er zijn ook wat zonplekken. Is het weer heel slecht, dan kunnen we naar binnen. Er zijn looproutes, er gaat elk half uur een wekker af als de brigade de handen moet wassen en voor de toiletten hebben we ook een systeem. Denk aan de plasketting op de kleuterschool, maar dan chique! Het is aanpoten nu, maar we hebben er ongelooflijk veel zin in. We gaan straks onze gasten ontvangen op het mooiste terras van Uithoorn midden in de natuur, zonder voorbijrijdende auto’s en motoren. En dan ook nog bij het fort, dat onderdeel is van de Stelling van Amsterdam, een Unesco Werelderfgoed! We gaan gewoon drie maanden knallen!”

Pop-up De Stelling

Grevelingen 30

1423 DN Uithoorn

T 06 41 83 38 25

Reserveren via de website:

www.popupdestelling.nl

Geopend op 1 juni en daarna van woensdag tot en met zondag vanaf 12.00 uur voor lunch en diner

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *