Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Restaurant Den Burgh, het pareltje aan de Geniedijk

Tussen de drukbezochte lunch en het diner door, zitten Jurriaan en Roos Temme met chefkok Carsten Röbling het nieuwe zomermenu te bespreken op het zonnige terras van Den Burgh in Hoofddorp. Van het uitzicht op de Geniedijk, met de grazende schapen en de dartelende lammetjes, gaat een weldadige rust uit.

De mannen kennen elkaar uit begin jaren negentig, toen Carsten souschef was bij Kempers Roef in Kudelstaart en Jurriaan daar stage liep. De klik tussen de twee was er toen al. Carstens culinaire loopbaan voerde hem in de jaren daarna langs gerenommeerde zaken, waaronder Het Roode Koper in Ermelo en Merlet in Schoorl, totdat in 2012 zijn oog viel op een artikel in een lokaal krantje: Jurriaan en Roos Temme hadden het gedurfde plan opgevat om van de vervallen boerderij Den Burgh in Hoofddorp een restaurant te maken.

“Het idee sprak me direct aan,” herinnert Carsten zich, “ik zag de potentie, nam contact met ze op en de rest is historie. Inmiddels werk ik hier nu drie jaar en ik verbaas me er nog iedere dag over dat het hier áltijd ramvol zit.”

Businesspark Beukenhorst

Het bleek dus een gouden greep om van de boerderij aan de rand van businesspark Beukenhorst een restaurant met verschillende ruimtes voor partijen te maken. De besloten ruimtes worden door de week veelvuldig geboekt voor vergaderingen en private dining; in het weekend zijn familiefeestjes in het voorhuis of op de zolders populair. Ook wordt er regelmatig getrouwd bij Den Burgh.

Van buiten een historische boerderij, van binnen een gelukte mix van authenticiteit, tijdloze klassiekers en design van nu. De ambiance en de sublieme keuken zijn de basis van het succes. Jurriaan: “Onze lunchgerechten zijn creatief, fris, gezond, op hoog niveau en worden vlot geserveerd. ‘s Avonds en in het weekend kiezen gasten, naast de à la carte, graag voor het 6-gangen Tasting Menu. Dat is een avondje genieten, een ware beleving.”

Op de wijnkaart staan zo’n 80 wijnen van 23 tot 150 euro per fles. “We werken met een vaste opslag op iedere fles, waardoor we de mooiste kwalitatieve wijnen aantrekkelijk kunnen aanbieden”, legt Jurriaan uit. “Je kunt bij ons verschillende champagnes per glas bestellen. Bovendien zijn wij trotse ambassadeurs van champagnehuis Taittinger.”

“Ons terras is in het zomerseizoen een heerlijk verlengstuk van het restaurant”, vult Roos aan. “Je zit er onder grote parasols, tussen de wuivende siergrassen en je hebt een heerlijk uitzicht op de grazende schapen op de Geniedijk. Je stapt hier in een oase van rust”.

Dagverse ingrediënten

Carsten is het type kok dat het liefst gewoon aan het werk is. Alle aandacht die er tegenwoordig in de media is voor koks, gaat hem te ver. “Ik zie mezelf niet in een stoere pose op de cover van een kookboek staan. Natuurlijk, het is keihard werken, topsport zelfs, om dagelijks voor meer dan 200 gasten lunch en diner te verzorgen, maar het blijft gewoon werk. Maar wel mooi werk! Ik houd van dit vak en leg de lat erg hoog. De liefde en de passie die ik heb voor eten moet je terugzien op elk bord.”

“Gelukkig heb ik de vrijheid om in te kopen wat ik wil. Veelal lokaal, duurzaam, we kijken ook naar dierenwelzijn. Dat klinkt waarschijnlijk als een cliché, maar we vinden het echt belangrijk. Misschien zijn sommige dingen dan iets duurder, maar ik wil alleen maar een kip serveren, die werkelijk naar kip smaakt. Een goed gerijpt stuk vlees, een mooi stuk zeeduivel, niet zuinig, maar in een goede portionering. Aan karigheid en gemakzucht heb ik een verschrikkelijke hekel.”

“Ik houd van simpel en toegankelijk, niet van kunstjes. Dagverse ingrediënten, topproducten en karaktervolle sauzen, daar gaat het om. Het voorjaar met asperges, lamsvlees, jonge aardappelen en lamsoor is bijna ten einde. Nu komt de zomer met producten die daar weer bij horen: rode mul, kreeft, mooie salades, langoustines, noem maar op. Wat het seizoen te bieden heeft, dat is de basis van alles wat wij op tafel zetten.”

 

Restaurant Den Burgh
Rijnlanderweg 878
2132 ML Hoofddorp
T 023 888 56 66

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *