Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Restaurant Bleu: golden oldies uit de Franse cuisine

In een van de leukste straatjes van Amsterdam – de Prinsenstraat – vind je restaurant Bleu. Het is een Franse bistro met een warm en modern interieur.

Het heeft nog het meeste weg van een huiskamer waar je zelf niet hoeft te koken, zegt bedrijfsleidster Nicki van der Wagt. “Locals, toeristen, hotelgasten, mensen op een eerste date, passanten, vaste gasten, iedereen komt hier eten. De gezellige service typeert het restaurant. Alles kan, we doen niet moeilijk.”

Franse keuken

Restaurant Bleu is trouwens het culinaire broertje van Steakrestaurant Black & Blue, even verderop aan de Leliegracht. “De keuken van Bleu is Frans en we serveren gerechten zonder al te veel poespas,” vertelt Daphne Scheltens, de rechterhand van Nicki. “Golden oldies uit de Franse cuisine afgetopt met een frisse, signature twist.” In de keuken staat een Josper houtskoolgrill en daar komen bijna alle hoofdgerechten vanaf: gamba’s, burgers, vis, tournedos.

Verder staan Zeeuwse mosselen op Franse wijze, Franse uiensoep natuurlijk, steak tartere en kip bonne femme (zie foto) op de kaart. “We doen aan let’s surf it, dus elk gerecht kun je combineren met een halve kreeft.” Een aanrader is Bleu Plateau, een proeverij van verschillende voorgerechten. Van de desserts is alleen al de chocolade crumble met karamel zeezoutijs een reden om absoluut terug te komen.

Lunch bij restaurant Blue

Lunchen kun je er ook en als je dan iets van de avondkaart wil bestellen, dan kan dat gewoon. Private dining, groepen tot 50 man – Nicki en Daphne draaien hun hand er niet voor om. “Je komt hier ook voor een gezellige avond, daar zorgen wij wel voor!” Laten we trouwens niet het terras vergeten, dan proef je helemaal de sfeer van de Negen Straatjes.

Restaurant Bleu
Prinsenstraat 10HS
1015 DC Amsterdam
T 020 362 1340

Geopend van maandag tot en met zondag van 10.30 tot 22.30 uur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *