Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Rendez Vous: vertrouwde sfeer in nieuw jasje

Eet- en Drinkgelegenheid Rendez Vous in Mijdrecht is al 16 jaar het kloppende hart van het dorpscentrum van Mijdrecht. Zo’n zaak waar het altijd gezellig is en waar iedereen zich welkom voelt. Waar je uitpuft na een rondje shoppen, luncht met een zakenrelatie, borrelt met je vrienden of lekker uit eten gaat. Eigenaar Frans Schreurs vond het tijd om na al die jaren het interieur eens flink aan te pakken.

“Je moet oppassen dat de boel niet sleets wordt”, zegt Frans, terwijl hij een cappuccino met een mooi wit wolkje uit het koffieapparaat tovert. “We waren toe aan méér dan een nieuw lampje of een verfje. Interieurbureau HIP uit Abcoude heeft op onze aanwijzingen dit plan voor ons getekend en na anderhalve week verbouwen was het klaar. We zijn er héél blij mee!”

Rendez Vous nieuwe stijl doet een beetje denken aan een Parijse brasserie anno 2012. Op de vloer grote zwart-wit geblokte tegels, nieuw zwart meubilair, een verbrede eetbar met comfortabele leren zitkrukken en een mooie presentatie van de wijnen, in een vakkenkast boven een wand met witte metrotegels. “De verlichting is zo goed uitgedacht! Overdag is het lekker licht en helder. Je kunt nu gewoon zonder problemen de krant lezen. We kunnen het licht perfect aanpassen aan het moment van de dag. ‘s Avonds is de verlichting heel sfeervol en intiem, dat moet je echt even zien, hoor!”

Frans’ enthousiasme wordt gedeeld door de vele vaste klanten, waarvan een aantal aanvankelijk bang was dat de remake ten koste zou gaan van de sfeer. “Toen we hier aan de gang waren en alles wat oud en bruin was verdween en die grote bouwlampen aanstonden, heb ik wel wat commentaar gehad. Maar nu het klaar is, vindt iedereen het geweldig”.

Net als de grotendeels ongewijzigde indeling van de tafels, is de insteek van Rendez Vous hetzelfde gebleven. “Er was geen enkele reden om daar iets in te veranderen. Het draait bij ons om de gezellige sfeer, de vriendelijke bediening en natuurlijk de keuken. Je kunt bij ons terecht voor een snelle hap, een lekkere maaltijdsalade of een efficiënt getimede zakenlunch, maar je kunt ook uitgebreid komen tafelen met oesters, een fazantenborstje en mooie bijpassende wijnen. Er zijn ook altijd minstens twee goede vegetarische hoofdgerechten. Service en kwaliteit, daar staan we om bekend en dat blijft ook zo. Nieuw is wél dat we voortaan op zondag al vanaf elf uur open zijn. Je kunt je luie zondag heel lekker beginnen met een late breakfast. Verse croissants, scrambled eggs, zalm, garnalen. Eerst uitslapen en dan hier langzaam op gang komen…

 

Eet- en drinkgelegenheid Rendez Vous

Raadhuisplein 3

3641 EE MIJDRECHT

Tel: 0297 – 28 60 41

Fax: 0297 – 28 26 41

www.rendezvous.nl

Geopend: zondag t/m donderdag van 11.00 tot 23.00 uur, vrijdag en zaterdag van 11.00 tot 24.00 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *