Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Renault Nieuwendijk: ‘Onze mensen maken het verschil’

Renault dealer Nieuwendijk behaalde in 2018 de tweede prijs tijdens de prestigieuze verkiezing ‘Renault Dealer of the Year. Een mooie onderscheiding. Het autobedrijf liet namelijk over het hele jaar een uitstekende score zien op het gebied van klanttevredenheid, sales, aftersales en de verkoop van onderdelen. Wat is het geheim van dit succes? Dat vertellen algemeen directeur Kees Nieuwendijk, fleetsales manager Paul Pikaar en verkoopleider Daan Knop.

Even iets over Renault Nieuwendijk. Dit familiebedrijf, opgericht in 1980, is dealer van de merken Renault, Dacia en Nissan en al jarenlang een begrip in de regionale mobiliteitsbranche. Het bedrijf heeft acht vestigingen: Aalsmeer, Amstelveen, Lijnden, Hillegom, Hoofddorp en Uithoorn. De twee vestigingen in Amsterdam-West en Zuidoost zijn de nieuwste telgen binnen de Nieuwendijk familie.

Voor dit interview hebben we een afspraak bij het filiaal in Amsterdam West, Donauweg nummer 11. Tussen alle glimmende nieuwe auto’s en occasions parkeren we voorzichtig onze eigen oude autootjes. Wat een snoepwinkel is dit!

Grote eer

Terwijl we plaatsnemen aan een lange tafel in de showroom vertelt Kees Nieuwendijk trots over de nieuwe vestigingen. “Deze overname is een positieve aanvulling voor ons gehele verzorgingsgebied én de Nieuwendijk groep. Dat Renault Nederland ons heeft gevraagd om deze vestigingen in Amsterdam-West en in Zuidoost over te nemen en zo dit gebied te gaan bewerken, vind ik een grote eer. Deze overname biedt ons ook mooie kansen voor de toekomst.”  

Wat maakt dit familiebedrijf tot een prijswinnende dealer? “Het zijn onze mensen die het verschil maken. In de acht vestigingen hebben we 150 enthousiaste medewerkers voor onze klanten klaarstaan. Allemaal gekwalificeerde, enthousiaste vakmensen die garant staan voor goed advies en uitstekende service. Die service kunnen we alleen waarborgen door de inzet van ons toppersoneel.”

Beter milieu

Een van deze vakmensen is verkoper Daan Knop. Daan is al tien jaar werkzaam in dit vak en trots op het feit dat hij deel uitmaakt van de Nieuwendijk familie. “We zijn hier een hecht team en werken met elkaar in een mooi, modern bedrijf. Onze Renault ZOE is daar een goed voorbeeld van. We worden ons steeds meer bewust van de luchtvervuiling en willen allemaal ons steentje bijdragen aan een beter milieu. Zeker in de grote steden, zoals hier in Amsterdam, is de vervuilde lucht een probleem.  Amsterdam en de Amsterdammers zetten zich dan ook steeds meer in voor schonere lucht. Dat houdt in dat we met elkaar meer richting elektrisch rijden gaan. De Renault ZOE is zo’n auto en daar zijn we trots op. Wij verkopen elektrische auto’s al vanaf 2008 en hebben dus al meer dan elf jaar ervaring op dit gebied. In Europa zijn wij als Renault, samen met Nissan, dan ook marktleider.”

De ZOE

Wat zijn de voordelen van de ZOE? “Het voordeel van de ZOE is dat hij een grote actieradius heeft zodat je meer kilometers kunt rijden zonder de auto op te hoeven laden”, legt Daan uit. “Je kunt nu al 300 kilometer op één batterijlading rijden. En de auto is uniek in zijn laadoplossing. Hij heeft een kameleonlader wat inhoudt dat hij de snelst mogelijke manier van opladen heeft. We zijn ook blij dat onze ZOE sinds dit jaar meedoet aan het deelautoproject FETCH. Door heel Amsterdam zie je onze geruisloze, schone Renault ZOE rijden. Voor FETCH leveren we op dit moment al honderd elektrische auto’s, maar dit aantal breidt uit naar tweehonderd. En we leveren de auto’s niet alleen, we zorgen er ook voor dat de auto’s in topconditie zijn en blijven. We onderhouden ze en bieden een hoge service.”

PostNL en Renault

Niet alleen de Renault ZOE, ook de elektrische Renault Master ZE zoeft door Amsterdam. “PostNL heeft ook voor Renault gekozen,” zo vertelt fleetsales manager Paul Pikaar. “De bezorgers rijden tegenwoordig elektrisch over de grachten en brengen hun pakketjes milieuvriendelijk langs in de Renault Master ZE, onze grootste elektrische bestelwagen. Ook hier was Renault binnen Europa de eerste die op de markt kwam met een grote elektrische bestelauto.”  

Wat kost schoon rijden?

Dat klinkt allemaal natuurlijk geweldig zo’n elektrische auto. Mooi van buiten, schoon van binnen. Maar zoals zoveel moois in het leven, zijn die dingen meestal onbetaalbaar. Paul Pikaar: “Dat valt dus reuze mee. De Renault ZOE is betaalbaar en heeft slechts vier procent bijtelling in plaats van het standaardtarief van 22 procent. En er zijn subsidieregelingen voor de aanschaf van elektrische auto’s. Die kan oplopen tot zo’n 5.000 euro per aanschaf. Dat bedrag is uiteraard wel afhankelijk van het feit of je een particuliere of zakelijke aanschaf doet.”

Wat heeft Nieuwendijk de minder gefortuneerden onder ons te bieden? Daan: “Niet iedereen wil een gloednieuwe auto aanschaffen. Bij Nieuwendijk heeft de klant een keuze uit meer dan 300 topoccasions. Uiteraard voldoen onze tweedehands auto’s allemaal aan de minimale eisen van Renault. En we verkopen de Dacia. Een mooi merk voor mensen die een occasion overwegen, maar toch liever een nieuwe auto willen rijden. En dan heb je nog de private lease. Voor een vast maandbedrag heeft de klant het plezier en zekerheid van een gloednieuwe auto.”

Een nieuwe auto, een occasion, lease, elektrisch. Voor de consument is er keuze genoeg. De showroom staat vol prachtige exemplaren. De Renault ZOE heeft onze interesse gewekt. Directeur Kees Nieuwendijk wil ons graag kennis laten maken met dit hoogwaardige staaltje technologie. We mogen een proefritje maken. Natuurlijk valt gelijk de stilte op. En dat zoeven over het asfalt? Daar zouden wij best aan kunnen wennen…   

 

W www.autobedrijf-nieuwendijk.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *