Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Winkels Rembrandtweg èn vrijdagmarkt versterken elkaar

De gemeente Amstelveen werkt aan een verbetering van de markt in het Stadshart. Ook het winkelkarakter van de Rembrandtweg moet worden versterkt.

Momenteel wordt druk gewerkt aan plannen om het winkelkarakter van de Rembrandtweg te verbeteren, met inachtneming van de belangen van de vrijdagmarkt. “Het is voor ons belangrijk dat er genoeg ruimte overblijft voor de markt,” laat wethouder Herbert Raat (Stadshart) weten. “De vrijdagmarkt is namelijk een icoon van Amstelveen.”

Collega-wethouder Floor Gordon werkt aan een nieuwe indeling van zowel de markt als de herinrichting van de Rembrandtweg, waardoor ook de winkeliers op de Rembrandtweg beter bij het winkelgebied Stadshart worden betrokken. Alles is er op gericht om de Rembrandtweg weer het elan van vroeger terug te geven.

Bart van Twillert, manager bij investeerder Unibail-Rodamco-Westfield, verwacht dat door de uitbreidingen van de winkels aan de Rembrandtweg en het overdekken van het Nieuw Loopveld zowel het Rembrandthof als het Binnenhof beter op elkaar worden aangesloten.

Door de uitbreiding van de gevels ontstaan grotere winkels en kunnen nieuwe, kwalitatieve winkeliers worden aangetrokken. Dat trekt weer nieuwe bezoekers naar de Rembrandtweg, zo is de verwachting. Zo krijgt de verlengde Rembrandtweg weer een gezellige uitstraling en komen Binnenhof en Rembrandthof dichter bij elkaar te liggen.

Tegelijkertijd kan de vrijdagmiddagmarkt in twee rijen blijven staan. Het is de bedoeling dat de marktkramen naar de winkels worden gericht. De project-ontwikkelaar onderzoekt ook nog of er betaalbare woningen aan het plan kunnen worden toegevoegd. Dat is een wens van de gemeenteraad.

 

 

Share, , Google Plus, Pinterest,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *