Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Razz! Schoenen als statement

Een Tequila Sunrise of een Bloody Mary aan je voeten? Of loop je liever op Sting of Elvis? Bij Razz! bepaal je zelf welke kleur en stijl je schoenen krijgen. Razz! maakt het verschil tussen binnenkomen en arriveren!

In de opslag van het Razz!-kantoor in Uithoorn staan rijen schoenendozen opgestapeld tot aan het plafond. Allemaal gevuld met kalfsleren herenschoenen van Europese makelij en hoge kwaliteit. Blanco schoenen wel te verstaan, want ze wachten allemaal nog op hun definitieve uiterlijk.

Na 12 jaar samenwerken als organisatieadviseurs verlangden Razz!-oprichters Daan van Eijck (47) en Peter Muller (47) ernaar om iets tastbaars te maken. Iets moois, iets hips, iets dat niet middle of the road was. “Peter was altijd al gek van schoenen en zo ontstond ons herenschoenenlabel Razz! Inmiddels ben ik ook een schoenenfreak geworden.”

“Wij vinden dat nu de mannen aan de beurt zijn om het beeld in de kantoren op te vrolijken! Het kan veel leuker en mooier. Ook in een zakelijke omgeving mag je er best hip bijlopen. Razz! richt zich op succesvolle, zelfstandige mannen, die zich niet laten leiden door de massa. Mannen die een eigen statement willen maken, ook in kleding en schoenen. Dat kan subtiel, maar ook wat uitbundiger.”

Italiaanse look and feel

Een nieuw schoenenmerk dus, maar dan volgens een geheel eigen concept. Daan legt uit: “Schoenenzaken zijn genoodzaakt een enorme voorraad in huis hebben en kopen daarom zo veilig mogelijk in. Veel spannender dan zwart, bruin of cognackleur wordt het meestal niet. Bij Razz! werkt het andersom: je kiest je favoriete model en kleur uit en pas ná de bestelling wordt het leer in de juiste kleurstelling geverfd en gefinisht. Dat wordt gedaan door ambachtslieden, het is puur handwerk. Voor echte kwaliteit kom je al gauw uit bij Italiaanse merken, maar daarvan zijn de leesten te smal voor de Nederlandse mannenvoet. Razz!-schoenen hebben een bredere leest, maar een Italiaanse look and feel.”

Het aanbod van Razz! bestaat uit deelcollecties met namen als Movers & Shakers, Grand Theft, Rockstars, Wall Street, Men on Blacks, Winter Café en Pulp Heroes, de laatste gebaseerd op karakters uit de film Pulp Fiction. Er zijn 60 verschillende kleurcombinaties mogelijk en 6 modellen om uit te kiezen. Deze zijn allemaal gebaseerd op de bekende herenschoenmodellen, zoals de oxford, de monkstrap, de derby en de rijgmolière.

Schoenproeverij

Razz!-schoenen koop je niet in de winkel, maar via de webshop of via een zogeheten proeverij. Daan: “Het Razz!-team komt dan naar je bedrijf, bijvoorbeeld op vrijdagmiddag, met alle modellen en dan maken we van het passen een feestje! Hoe meer schoenen er besteld worden, hoe hoger de uiteindelijke korting.”

Na je bestelling worden de schoenen in 5 dagen afgewerkt en opgestuurd in een schitterende doos, een eyecatcher op zich. Bijpassende leren riemen in exact dezelfde kleurstelling zijn ook verkrijgbaar. Heb je verzuimd die te bestellen, dan scan je de QR-code in de doos en komt de riem alsnog jouw kant op. En omdat mannen nou eenmaal houden van efficiënt winkelen, kun je bij de schoenen een matching set van drie paar Falkesokken bestellen. Gemak dient de man.

Werkelijk álles in het Razz!-concept is goed doordacht. De collecties, de video’s, de foto’s, de websiteteksten, de schoenendoos, de proeverijen; alles ademt creativiteit, goede smaak en heel veel fun. Daan geniet dan ook zichtbaar, als hij wat video’s van de Facebookpagina van Razz! laat zien. “Niet slecht hè, voor twee saaie consultants”, zegt hij. “Wij kunnen hier zo veel in kwijt! Alles is gericht op kwaliteit en beleving, it’s a great unboxing experience!”

www.razz.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *