Randwijck Markt: eerlijke producten en gezellig borrelen met je buren

Het is zaterdagochtend 10 uur als twee jongens in voetbaltenue hun fietsen stallen op een schoolplein in de Amstelveense Randwijck. ‘Jij ook één met chocola?’, vraagt een van de jongens aan zijn vriend. In één rechte lijn lopen ze naar de juiste kraam en bestellen ieder een crêpe met chocola. Welkom op de Randwijck Markt, waar gezelligheid en mooie producten samenkomen.

Anders dan de meeste markten is de Randwijck Markt een particulier initiatief, opgezet door Loek Lempers. “Via een vriend die op markten stond, kwam ik op het idee om een markt te beginnen in mijn eigen buurt. Een markt waar je verse producten kunt kopen, maar waar vooral ook saamhorigheid heerst. Waar je koffie kunt drinken en met de buren kunt kletsen”, legt hij zijn idee uit. Dat het werkt, ziet hij iedere week. “Buurbewoners spreken hier op zaterdag rond 4 uur af, ze kopen lekkers op de markt en gaan borrelen. Dan hoor ik regelmatig: woon jij bij mij in de straat?”

De kern van die saamhorigheid is het binnenplein van de markt, waar tafels met rood-wit geblokte kleedjes uitnodigen om plaats te nemen. Bij de naastgelegen kraam kan koffie en thee besteld worden, desgewenst met een crêpe of tosti. “De focus van de Randwijck Markt zijn de marktkramen waar je goede producten kunt kopen, maar je kunt hier bij iedere kraam ook proeven en wat je koopt opeten aan een van de tafels. De slogan van de markt is niet voor niets ‘Kom langs en proef de markt’.’’

Lees verder in de nieuwe uitgave

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *