Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Rails en roedes voor echt elk raam

Je hebt mensen die alles van gordijnen weten. Maar bij RoedesOnline weten ze nog véél meer van de constructies waarmee je gordijnen op een mooie manier ophangt: gordijnroedes, railroedes en gordijnrails.

Eigenaar Jenny Mulder houdt zich al 27 jaar met raamdecoratie bezig. Ze mag er graag over vertellen in de kleine showroom. Tijdens het gesprek over de webshop springt ze regelmatig op om een lade open te trekken en er een oogstrelende constructie uit te halen, die meestal uit een buis met wandsteunen en ringen bestaat. Van ophangsystemen weet ze zo goed als alles; op dat gebied is RoedesOnline inmiddels marktleider in Nederland en België.

Jenny leerde het vak in een behangspeciaalzaak, dreef vervolgens een gordijnenwinkel in Almere, maar uiteindelijk besloot ze zich te specialiseren in alles wat je nodig hebt om gordijnen mooi op te hangen. “Met onze klantenservice kunnen we goed met de klant communiceren. Mensen stellen telefonisch hun vraag of ze mailen ons, met foto’s en tekeningen om iets te verduidelijken. In vrijwel alle gevallen komen we er dan uit. En soms komt de klant naar onze showroom in Almere.”

Jenny vindt het leuk om een breed scala aan gordijn- en railroedes aan te bieden en bloeit op bij wat ze omschrijft als ‘missions impossible,’ dus schuine plafonds, brede vensterbanken of een lastige erker, kortom, al die zaken waarvan menig winkelier hoofdschuddend zegt dat het niet kan.

Want in veel gevallen kan het dus wél, weet Jenny inmiddels. Neem nou die Belgische klant van vanochtend met een ronde glazen wand in zijn slaapkamer, die daar een gordijnrail voor wil. “Dan ga ik kwispelen,” zegt ze lachend, “dat vind ik een uitdaging.” En ze weet ook waar ze het materiaal vandaan kan halen. “We hebben een vaste kern van zes mooie leveranciers met elk een andere specialiteit.”

RVS Maatwerk
Gordijnen hebben verschillende functies. Ze dempen het geluid, houden de kou buiten en maken het huis aangenamer. Maar als je een slechte gordijnrail hebt, waardoor de gordijnen niet meer soepel dicht- of opengaan, kan een bezoek aan webshop RoedesOnline uitkomst bieden.

En dan trekt ze weer een lade open, om een robuuste en glanzende constructie van RVS te tonen. “Het ziet er niet alleen mooi en degelijk uit, dus héél geschikt om zware gordijnen aan op te hangen, maar het is ook geknipt voor moeilijke erkers, want alles wordt door een vakman op maat gemaakt.”

Behalve voor particulieren werkt Jenny ook voor bedrijven en universiteiten. “In de winter maken we voor de horeca vaak halfronde café-roedes voor de entree, waar een velours gordijn aan komt te hangen dat de kou buiten kan houden. Dat leveren we ook aan particulieren met een oud huis of historisch pand, zodat een mooie voordeur die veel tocht en kou binnenlaat ineens een stuk comfortabeler wordt.”

Dat ze dit soort RVS-constructies als voorbeeld neemt, wil overigens niet zeggen dat je altijd diep in de geldbuidel moet tasten om gordijnen sierlijk op te hangen: “Dit is nu toevallig handwerk en daar betaal je voor, maar we hebben roedes in allerlei prijsklassen, dus ook in de budgetklasse.”

Railroedes

En als je geen roede wilt, kan een ‘railroede’ uitkomst bieden. “Dat is een super oplossing voor raampartijen van meer dan vijf meter, en voor erkers.” Favoriet zijn overigens railroedes die gebruik maken van het zogenaamde Wave-systeem, dat er voor zorgt dat de gordijnen zigzaggend onder de railroede door golven.

“Het geheim van Wave bestaat uit de speciale Wave-band en uit de Wave-runners. De gordijnen die met deze speciale techniek worden opgehangen, glijden niet alleen sierlijk, maar passen ook goed in een modern huis, de Wave-plooi is mooi, groot en regelmatig.” Ook hiervoor geldt dat het niet altijd een vermogen hoeft te kosten, ook al is het dan een Zwitserse uitvinding. “We hebben ook Wave-railsystemen voor budgetprijzen.”

Voor wie iets bijzonders wil zijn er tot slot ook nog roedes van massief smeedijzer, die door een Duitse familie worden gemaakt in hun 450 jaar oude smederij. Dochterlief doet de ontwerpen, vader smeedt alle gordijnroedes op traditionele wijze en moeder doet de eindcontrole. De drie weken levertijd nemen de klanten graag voor lief. “Slow Economy noemen we dit.”

Inmeten op locatie doet de webshop ook: “Als het te moeilijk wordt om zelf in te meten, ga ik graag op pad. De levering moet tenslotte in één keer goed zijn. Bovendien is het is altijd leuk om klanten te ontmoeten en hun nieuwe huizen te zien.”

W www.RoedesOnline.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *