Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Raadhuisplein Mijdrecht: eten, drinken en swingen

Tien restaurants en horecabedrijven uit De Ronde Venen en omgeving zetten zaterdag 10 september 2011 hun beste beentje voor met een gastronomische proeverij op het Raadhuisplein in Mijdrecht. Ze doen dit voor de zesde keer.

“De meeste mensen hebben toch hun vaste stekjes als ze uit eten gaan,” legt woordvoerster Astrid Lemmerzaal uit. “Zo’n evenement is een mooie manier om te kijken wat voor eetgelegenheden er nog meer zijn. Je kunt muntjes kopen en je tegoed doen aan hapjes, gerechtjes, wijn en champagne.” “De Culinaire Venen biedt ons als restaurateurs de mogelijkheid om aan een groot publiek te laten zien wat we in huis hebben,” zo voegt Frans Schreurs er aan toe. Schreurs is eigenaar van Rendez Vous Mijdrecht, één van de tien deelnemers aan het culinaire evenement. “We kijken er naar uit om ook dit jaar een prachtige selectie gerechten te kunnen presenteren.”

Het evenement is een initiatief van de Lions Club Mijdrecht Wilnis, die drie vliegen in één klap wil slaan: iets leuks organiseren voor bewoners uit de regio, de horeca op de kaart zetten en iets doen voor een goed doel, wat van oudsher één van de doelstellingen van een Lions Club is. Frans Schreurs: “Samen met de sponsors hopen we een mooi bedrag op te halen voor het goede doel.”

De organisatie heeft ook voor het nodige vermaak gezorgd. Zo zal Heavy Hoempa, dat bestaat uit zeven blazers en een drummer, verrassende arrangementen van bekende rocknummers ten beste geven. De heren hebben als support-act voor Candy Dulfer al bewezen dat ze kunnen swingen. Zangeres Sandy Kandau, die ooit in Cats speelde en als achtergrondzangeres van René Froger optrad, komt met een eigen show. En ’s avonds zullen acht mode-gelieerde bedrijven een spetterende modeshow verzorgen.

Een deel van de opbrengst – het evenement duurt van 13 tot 23 uur – , gaat naar het project ‘A Sisters Hope’, dat geld inzamelt voor onderzoek naar borstkanker (www.asistershope.nl).

De ‘Culinaire Venen’ beloven vooral een gezellig evenement te worden, zo meldt Astrid Lemerzaal. “Het is altijd ontzettend druk en bijna altijd mooi weer. Je komt er altijd wel buren of kennissen tegen, dus het is tegelijk een informele manier om na de vakantie even bij te kletsen, en te genieten van een hapje en een drankje. Het aardige is ook dat je voor zo’n culinair evenement niet altijd naar Amsterdam hoeft.”

Voor informatie: www.culinairevenen.nl

Share, , Google Plus, Pinterest,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *