Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Al het lekkers onder één dak bij Prinselijk Proeven

Ruim zeven jaar geleden openden Jochem en Viviënne Prins hun winkel Prinselijk Proeven in Mijdrecht. ‘Prinselijk Proeven – wijn, koffie en thee’ heette het toen. Wijn, koffie en thee vind je er nog steeds in overvloed, maar er is inmiddels zo veel meer te krijgen. De kreet ‘Al het lekkers onder één dak’ dekt de lading beter.

Bij Prinselijk Proeven is het hoogseizoen. De feestdagen staan voor deur, bij uitstek de tijd van cadeaus en van lekker eten en drinken. Een beter adres dan Prinselijk Proeven is er in deze periode dan ook nauwelijks te vinden. Jochem en Viviënne draaien overuren, maar zijn nog net zo enthousiast als in hun beginjaren.

“Dat is een deel van onze kracht”, zegt Viviënne, “dat we het samen doen en ook met zo veel plezier. Prinselijk Proeven is voortgekomen uit een passie voor wijn en gaandeweg zijn we gegroeid naar een veel completere winkel. Zo kunnen we nu bijvoorbeeld kerstpakketten leveren met naast wijn, koffie en thee ook handgemaakte bonbons, tapenades, kruiden, pesto’s, zwarte truffel, planken van olijfhout, noem maar op. Allemaal dingen waar mensen écht blij van worden en die ze ook echt gebruiken”.

Wijn en spijs

“Wat wijn betreft blijft Italië onze grote liefde,” vervolgt ze haar verhaal, “maar we hebben ook een ruim aanbod nieuwe wereld wijnen, zoals van de huizen Boschendal en Spier uit Zuid-Afrika en ons huismerk Casa Silva uit Chili. De range loopt van 5 tot 70 euro per fles – dat laatste is wel een uitschieter trouwens – en de wijnen uit het hoge segment komen uit de klimaatkast. We vinden het erg leuk om met onze klanten mee te denken over de perfecte wijn en spijs combinatie. Dat doen we ook bij onze horecaklanten, daar kijken we heel goed naar de kaart voordat we advies geven”.

Naast wijn zijn koffie en thee nog steeds belangrijk in de winkel. Viviënne: “Onze koffie wordt bij Mocca d’Or in Zwolle gebrand en iedere week vers aangevoerd. Versheid doet heel veel in smaak bij koffie! We hebben 14 soorten koffie en melanges. Koffie wordt steeds duurder, daarom is Mocca d’Or met twee mooie en betaalbare house blends gekomen, die we momenteel ook veel leveren aan bedrijven en de horeca. Thee verkopen we los en we verkopen Kusmi thee, in de mooie gekleurde blikken. Kusmi gaat ook hard in onze webshop, omdat we het voor een heel goede prijs aanbieden.”

Uit de glimmende tapvaten rechts in de winkel komen zes verschillende smaken olijfolie, van een milde lichtgroene tot een krachtige, peperige. Je kunt ze kopen van een kwart tot een hele liter. Viviënne: “De azijn moet je ook eens proeven. De fruitazijnen bevatten 85% puur fruit en 15% witte wijnazijn. Dan krijg je de zoete smaak van het fruit en de friszure finish van de azijn. Dan heeft je salade verder niks meer nodig, hoor!”

Handgemaakte bonbons

Achterin de winkel staat de verleidelijke vitrine van Visser Chocolade. “Ja, de handgemaakte bonbons, daar hebben we heel wat nieuwe klanten door gekregen! Ik had zelf nooit zo veel met chocola, maar sinds we deze hebben, moet ik mezelf beloven er niet meer dan twee per dag te nemen… De basis is Tanzaniaanse fairtrade chocola en er zijn 25 soorten. Wat hier dinsdag vers in de winkel ligt, is de maandag ervoor gemaakt. Je kunt gepersonaliseerde sleeves bestellen voor om het doosje heen, met je eigen tekst, foto of logo. Heel leuk voor een bedrijf of een bruiloft.”

Feestelijk verpakt

Het prachtig verpakken van cadeaus is door de jaren heen het handelsmerk van Prinselijk Proeven geworden. “De post verpakkingsmateriaal op onze balans is nogal hoog”, lacht Viviënne, “maar het is altijd leuk binnenkomen met zo’n mooi cadeau! Naar een etentje bij vrienden bijvoorbeeld, met een mooie wijn en mooie bonbons in een feestelijk pakketje. En dan maar hopen dat alles dezelfde avond nog op tafel komt!”

Prinselijk Proeven
Dorpsstraat 44
3641 ED Mijdrecht
T 0297-274750
W www.prinselijkproeven.nl
In de webshop is betalen met Visa en Mastercard mogelijk

WS-prinselijk-proeven--nov-2014-(7-van-1)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *