Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Prinselijk Proeven opent tweede vestiging in Loenen aan de Vecht

Levensgenieters, opgelet: Prinselijk Proeven heeft een tweede vestiging geopend. Naast Mijdrecht, is er nu ook in Loenen aan de Vecht een winkel met al het lekkers onder één dak.

Sinds 2007 is Prinselijk Proeven het epicentrum van smaak in Mijdrecht en ver daarbuiten. Je gaat erheen voor wijn, koffie, thee, delicatessen, olijfolies en azijn, pesto’s, tapenades, handgemaakte bonbons, espressoapparaten en culinaire cadeaus. Maar ook voor de leuke sfeer en het deskundige advies ga je naar de winkel van Jochem en Vivienne Prins.

“Toen wij begonnen was Tim Plomp de eerste vertegenwoordiger die bij ons binnenkwam,” vertelt Vivienne. “Een oprechte jongen en een bevlogen wijnman. Tim heeft ongelooflijk veel kennis van wijn en is een echte levensgenieter, net als wij. Hij droomde al lang van een eigen winkel. Dat wij nu samen met hem een tweede Prinselijk Proeven hebben geopend, voelde als een logische stap. De winkel in Loenen, een karakteristiek pand met glas-in-loodramen, is iets groter dan in Mijdrecht. Het assortiment is voorlopig gelijk. Loenen is een charmant dorpje, de Vecht stroomt erdoorheen. Het is een bezoekje meer dan waard.”

La bella vita

“In de eerste jaren waren we met de wijn heel erg op Italië gericht,” vervolgt Vivienne. “De Italiaanse levensstijl, het genieten, la bella vita, dat is wat wij uitdragen. Maar ons assortiment is veel breder nu. Er is veel vraag naar klassiek Europa. We werken samen met het mooie Spaanse wijnhuis Enate en ik word steeds enthousiaster over wijnen uit Duitsland. Frankrijk wordt steeds belangrijker en natuurlijk hebben we ook nieuwe wereldwijnen. We zorgen voor een mooie mix: oplopend van toegankelijk en betaalbaar tot onderscheidende juweeltjes!”

Wijn drinken met mes en vork

“De afgelopen jaren was de wijntrend fris en licht, we verkochten vooral fruitige sauvignon blancs en pinots. Dit jaar is er juist opvallend veel vraag naar volle, romige witte wijnen met een duidelijke houtrijping. Dumanet is zo’n wijn, met een boterige, getoaste smaak en toch wat frisheid. Een mooie pays d’oc chardonnay voor een bescheiden prijs. Wente uit Californië is ook een goed voorbeeld. Die streek staat bekend om de logge witte wijnen, zo zwaar dat je ze met mes en vork drinkt. Bernardus en Coppola zijn daar grote spelers. Inderdaad, van Francis Ford Coppola, de regisseur! Prestigieuze wijnen, die wij ook verkopen. Maar Wente heeft dezelfde wijnstijl en je betaalt de helft.”

Versgebrande Mocca d’Or koffie

Naast thee van Bradley’s en de prachtige blikken van Kusmi verkoopt Prinselijk Proeven veel soorten losse thee. En de eerste levensbehoefte van velen: koffie. “We hebben 14 soorten koffie en melanges van Mocca d’Or, die we los afvullen. De koffie wordt wekelijks versgebrand aangevoerd en dat proef je! Een populaire klassieker is de single origin Sulawesi Kalosi. Die heeft niet al te nadrukkelijke zuren of bitters en is heel kruidig van smaak. Met de koffie bedienen we ook de horeca en bedrijven.”

Liefhebbers van olijfolie, azijnsoorten en balsamico’s hebben een ruime keuze in fraaie flessen en blikken en kunnen uit de tapvaten een flesje laten afvullen met een hele, een halve of een kwart liter.

Culinair spektakel

“Een goede kop koffie wordt natuurlijk nóg leuker met een heerlijke bonbon. De ambachtelijke bonbons van Visser zijn onweerstaanbaar lekker. Heel bijzonder zijn de Picasso bonbons. Dat zijn met de hand geairbrushte kunstwerkjes in schitterende kleuren, bijna zonde om op te eten. Sommige smaakcombinaties als pure chocolade met sinaasappel, tijm en Liquor43 of gojibessen met basilicum en yoghurt klinken best gewaagd, maar als je ze proeft blijken de smaken perfect in balans. Zo’n bonbon is een soort culinair spektakel!”

Gratis bezorging webshop

Aankopen uit de webshop worden vanaf 50 euro gratis bezorgd, maar voor Uithoorn, de Ronde Venen en de Vechtstreek geldt géén minimumbedrag voor gratis bezorging en wordt er altijd naar gestreefd nog dezelfde dag te af te leveren. “Wie zich inschrijft voor de nieuwsbrief blijft op de hoogte van onze evenementen en wijnproeverijen. Met de expertise van Tim erbij, blijven we op zoek naar die mooie, bijzondere wijnen met een eerlijke prijs, die je niet overal ziet!”

 

Prinselijk Proeven

Webshop www.prinselijkproeven.nl

Dorpsstraat 44

Mijdrecht

T  0297-274750

Geopend maandag tot en met zaterdag,

vrijdag koopavond

 

Bredestraat 2

Loenen aan de Vecht

T 0294 26 92 77

Geopend dinsdag tot en met zaterdag,

geen koopavond

 

Bijschrift: Tim Plomp, Vivienne en Jochem Prins (v.l.n.r.)

Share, , Google Plus, Pinterest,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *