Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Petit Filippe, de geboorte van een babyslofje

In de woonkamer van Esther Pronk in Amstelveen zit haar jongste zoon Filippe (1) lief te spelen. Af en toe showt hij zijn nieuwste kunstje: sinds een week kan hij lopen! Aan zijn poezelige voetjes zo mogelijk nóg poezeliger babyslofjes van het merk Petit Filippe. Vernoemd naar hem! Welke baby kan dat zeggen?

Toen Esther Pronk zwanger was van haar tweede zoon Filippe was ze naarstig op zoek naar de perfecte babyslofjes. Hip moesten ze zijn, gemaakt van natuurlijke materialen, ze moesten makkelijk aan te trekken zijn en super lekker zitten, de zooltjes moesten genoeg grip geven om makkelijk op te leren lopen én de slofjes moesten betaalbaar zijn. En op dat laatste punt liep haar zoektocht steeds vast.

 

“Goede slofjes bestaan wel, maar die zijn allemaal peperduur,” vertelt Esther. “Helemaal als je bedenkt dat zo’n kleintje er maar een maand of vijf mee doet.” Ze ging op zoek naar redelijk geprijsde slofjes om deze zelf in Nederland op de markt te brengen, maar vond ze niet. “Of de zooltjes waren te dun, of het materiaal was te cheap, of het design was het nét niet.” Uiteindelijk besloot Esther het ideale slofje voor modeminnende baby boys en girls dan maar zelf in productie te nemen.

 

 

Perfectionist

 

Haar beroep van grafisch vormgeefster kwam hierbij goed van pas. De naam van haar merk had ze direct, ze ontwierp de huisstijl, bouwde haar eigen website en postte alvast wat teasers op Facebook en Instagram.

 

 

“De enige investering die ik deed was een set studiolampen voor goede foto’s en een heleboel tijd. Mijn fotomodel was inmiddels geboren! Maar zonder product heb je natuurlijk geen webshop. Na lang zoeken vond ik een bedrijf dat in staat was om de slofjes te maken die ik in mijn hoofd had. Er volgde een éindeloos heen en weer gemail over exact de juiste pasvorm, het zachte suède en de kleuren die ik wilde, want ik ben een verschrikkelijke perfectionist.”

 

 

“Om de kosten te drukken had ik voorafgaand aan de eerste bestelling geen samples besteld. Dus toen die eerste zending afgeleverd werd, was het even spannend. Ik maakte de doos open en… ze waren preciés zoals ik het bedacht had! Op zaterdagavond 29 februari ging de website live, ik postte het nieuws op social media en toen ik zondagochtend keek, had ik de eerste bestellingen al binnen, waarvan twee uit Frankrijk!”

 

 

Mocassins en booties

 

De eerste lichting Petit Filippes bestaat uit mocassins en uit al even om-op-te-vreten hogere booties met een stoer vetertje. De mocassins kosten € 32,95. Uitgevoerd in camouflage- of luipaardprint komen ze op € 34,95, maar dan heb je wel een paar blitsers van ponyhair aan je voetjes.

 

De booties kosten € 36,95 en alles is uitsluitend via de webshop verkrijgbaar.

 

 

“Er gaat hier geen pakje de deur uit, voordat ik zelf álles tot in detail heb gecontroleerd. Verzenden is gratis, alle schoentjes zitten in een katoenen zakje met logo en je kunt ze ook in een leuke giftbox laten bezorgen.”

 

 

Vogue Bambini

 

“Petit Filippe bestond nog maar drie maanden toen ik van de Italiaanse Vogue een verzoek voor een interview kreeg. De Vogue! Ik kom zelf uit bladenland en de Vogue is zo’n beetje het summum, dus ik dacht eerst dat ik in de maling werd genomen. Maar de redacteur had op Instagram mijn foto’s gezien en vond het merk helemaal te gek. Ze wijdde er een stuk aan in de Vogue Bambini en op de website van de gewone Vogue!”

 

Het merk staat nu en is in korte tijd een groot succes geworden. Het laatste nieuws van Petit Filippe is dat de booties naast de kleuren grijs en karamel nu ook in zandkleur verkrijgbaar zijn en…dat er in januari kinderschoentjes aan het assortiment worden toegevoegd. Natuurlijk ook weer hip, praktisch en betaalbaar! Nu is het eigenlijk alleen nog maar de vraag wie er sneller groeit: het label Petit Filippe, of Filippe zelf…?

 

 

 

www.petitfilippe.nl

 

Gratis verzending binnen Nederland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *