Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Peter Lute over een voorjaar met asperges en lamsvlees

Ik heb het idee dat onze terrasstoelen net zijn opgestapeld voor de winter of we zetten ze alweer uit. Dit jaar wel heel vroeg. Vanaf half februari hadden we al heel lekkere dagen en iedereen wilde de eerste warme zonnestralen meepikken.

Mijn passie voor wilde kruiden wordt in dit lenteseizoen ook aangewakkerd. De eerste groene topblaadjes zijn het mooiste om te gebruiken. Hondsdraf, ook wel soldatenpeterselie, is koploper en het zevenblad is met de jonge topjes nu nog leuk, maar later in het seizoen door veel hobbytuinders vervloekt.

Langs de Amstel groeit mijn favoriete kruid, look-zonder-look. Knalgroene blaadjes, witte bloemetjes en een vleug van look. Amstelveen staat ook vol met daslook. Op dit moment de jonge blaadjes, dan de bloemetjes en aan het einde van het seizoen de knolletjes. Deze knolletjes kan je inmaken en de hele winter gebruiken.

Licht bitter

Guldenroede, pimpernel, weegbree en smeerwortel: allemaal bermbloeiers. Laat het komende jaar eens een stukje gras verwilderen, zodat het duizendblad de ruimte krijgt. Je hebt dan gratis een heerlijke licht bittere toevoeging voor je salade.

Maar ook als je het water opgaat en je je handen door de kadekruiden laat gaan, komen er regelmatig geuren van munt en waterkers naar boven, verser wordt het niet. Geweldig!!!

Zo lopend en snuffelend lans de Amstel realiseer ik me altijd in wat voor rijkdom we leven en dat we in een heel bijzonder gebied wonen en werken. Door mijn vak heb ik altijd een excuus om de natuur in te trekken en me even af te zonderen van alle hectiek. We leven in een ongelooflijk tempo en daar moeten we ons, naar mijn idee, niet altijd in laten meeslepen.  

Koers

Die natuur werkt voor mij mediterend en inspireert. Niet alleen om mijn gerechten te vervolmaken, maar ook om na te denken over de koers van het bedrijf.

Mijn enthousiasme over dit seizoen wil ik graag met de UIT-lezer delen. Daarom heb ik een speciaal menu met mijn chefs samengesteld. Kruiden spelen in De Kruidfabriek een belangrijke rol en wat dacht u van de eerste asperges en lamsvlees uit de Ronde Hoepse polder.

 

 

 

LEZERSAANBIEDING

 

Geniet van een geweldig menu dat door chef-kok Peter Lute is samengesteld:

Een UITeten maandmenu, bestaande uit 4 bijzondere seizoensgerechten voor slechts 39,50 euro. Dit speciale menu is nog en met april 2019 te boeken, dus wees er snel bij!

Bovendien speciaal voor deze maand en inspiratie het boek ‘De Kracht van Kruiden’ van Peter Lute voor 12,50 i.p.v. 29,99 euro.

Reserveren kan via www.dekruidfabriek.nl, onder vermelding van UITeten april 2019

 

Share, , Google Plus, Pinterest,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *