Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Pestana Amsterdam Riverside neemt intrek in voormalig raadhuis

Met een recente sneak preview voor de pers liep de Pestana Hotel Group vooruit op de opening begin volgend jaar. Waar lange tijd aan de Amsteldijk het Gemeentearchief te vinden was, komt het Pestana Amsterdam Riverside, een luxe 5-sterrenhotel.

De Portugese Pestana Hotel Group kocht het pand in 2014. Vervolgens renoveerde de keten het pand volledig en gebruikte alle historische elementen van het gebouw om een unieke, comfortabele, luxe en warme omgeving te creëren. Pestana Amsterdam Riverside heeft 154 kamers en appartementen. Daarnaast heeft het een restaurant en een bar onder toezicht van de beroemde Nederlandse chef-kok Peter Lute. Ook is er een monumentale balzaal, een eigen spa- en welnesscentrum en zijn er verschillende vergaderzalen. Blikvanger is de stadstuin met een monumentale boom waar gasten het hele jaar door kunnen genieten van een unieke historische en eigentijdse sfeer.

Pestana Amsterdam

Sinds 1892 is het opmerkelijke monument de ware blikvanger van De Pijp, ook wel het ‘Quartier Latin’ van Amsterdam genoemd. Het historische gebouw in Neo-renaissancestijl werd door de beroemde Nederlandse architect Roelof Kuipers ontworpen. Vervolgens diende het ooit als het Raadhuis voor de gemeente Nieuwer Amstel waarna het Stadsarchief van Amsterdamse zich er vestigde. Het gebouw dat inmiddels 125 jaar oud is, herbergt vele verhalen over Amsterdam. Deze opmerkelijke verhalen en herinneringen komen nu weer tot leven in het het Pestana hotel.

De accommodatie beschikt over verschillende kamer-categorieën, variërend van Deluxe, Executive naar Junior Suites en meerdere Signature Suites. Gasten kunnen ook een unieke presidentiële suite met 4 slaapkamers en een living van 88 vierkante meter boeken.

Om de originele elementen van het gebouw in ere te houden, zijn de torenhoge plafonds met originele gestructureerde balken behouden. Evenals de authentieke ramen van het monument. Samen geeft dit een bijzondere uitstraling. De kamers, allemaal met natuurlijke lichtinval, variëren in grootte van 20 tot 207 vierkante meter. De appartementen in het moderne ‘River House’ bieden de perfecte oplossing voor mensen die het comfort van een hotel niet op willen geven, maar toch hun privacy willen behouden.

ARC. door Peter Lute

Pestana Amsterdam Riverside heeft een eigen bar en restaurant onder leiding van de bekende Nederlandse chef-kok Peter Lute. Het restaurant, genaamd ARC., brengt heerlijke gerechten in een ontspannen setting. Zowel het restaurant als de bar reflecteren een lichte, intieme en uitnodigende sfeer. ARC. is een plek om ontbijt, een kop koffie, een heerlijke maaltijd of drankje na te eten te nuttigen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *