Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Paasweekend: geniet er van, maar blijf in de tuin of op het balkon

Op Goede Vrijdag mogen supermarkten en levensmiddelenwinkels bij uitzondering tot 22 uur open zijn.

Op die manier wil men het winkelbezoek spreiden. Supermarkten mogen overigens zelf beslissen of ze van die verruiming gebruik willen maken.

“Hou vol,” zegt burgemeester Tjapko Poppens van Amstelveen. En blijf tijdens het paasweekend zoveel mogelijk binnen. Of liever: geniet van het mooie weer in de tuin of op het balkon.

Poppens: “Bijzondere tijden zorgen ook voor een bijzondere Pasen. Maak er thuis wat gezelligs van. Geniet van het mooie weer, maar houd je aan de maatregelen. Alleen samen krijgen we corona onder controle.”

Kortom, zo is het devies, ga komende dagen alleen naar buiten voor een boodschap of een klein ommetje. En ga niet naar buiten om te recreëren. Inwoners van Amstelveen worden opgeroepen om drukke plekken zoveel mogelijk te vermijden. Te denken valt aan het Amsterdamse Bos, maar ook de wandelpaden rondom de Poel en de Heemparken. Er worden komend weekend extra handhavers ingezet, die boetes kunnen uitdelen of, als het te druk wordt, gebieden af kunnen sluiten.

Groepen van drie personen of meer zijn verboden, gezinnen uitgezonderd. Mooi weer nodigt uit om te gaan fietsen en wielrennen. Hierdoor wordt het al snel te druk op bepaalde routes. Kies dus rustige tijden uit en vermijd de route langs de Amstel en de fietsroute Ronde Hoep. Maar het beste advies is eigenlijk: blijf zoveel mogelijk thuis. Op recreatieparken, vakantieparken, kampeerterreinen en kleine kampeerveldjes bij parken, natuurgebieden en strandjes zijn de toilet- en douchevoorzieningen gesloten.

Voor kinderen tot en met 12 jaar – vooropgesteld dat ze niet hoesten, verkouden zijn of koorts hebben – mogen onder begeleiding van ouders buiten spelen. Dat mag ook in de speeltuin, maar ouders wordt aangeraden om voor een rustige speelplek te kiezen en zoveel mogelijk afstand te houden.

Dat veel mensen gaan klussen en opruimen, is bij het afvalbrengstation van de gemeente te merken. Daar is het momenteel buitengewoon druk. Op vrijdag en zaterdag kunnen de wachttijden tot méér dan een uur oplopen. De gemeente adviseert dan ook om de spullen zoveel mogelijk thuis op de slaan en ze op rustiger tijden naar het afvalbrengstation te brengen. Paaszondag en Tweede Paasdag is het station gesloten.

 

Share, , Google Plus, Pinterest,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *