Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Paddington Station: kids willen kleren die vet cool zijn

Een kinderkledingzaak met een mooie, hippe collectie voor meisjes en jongens van 2 tot 16. Dat is Paddington Station, al 16 jaar gevestigd in het gezellige oude dorp van Amstelveen.

Jake komt het pashok uit in een stoer shirt van Sevenoneseven. Hij kijkt tevreden in de spiegel. Ja, dit wordt ‘m. Met de broek van Vingino en het jack van Monta. Jake is pas elf, maar hij weet precies wat hij wil. En ook wat hij niet wil. Zijn moeder: “Jake gaat echt niet met mij winkel in, winkel uit shoppen. Maar bij Paddingston Station komt hij graag, want hij slaagt hier áltijd. Hij heeft thuis al even in de webshop gekeken wat-ie leuk vond. Soms bestellen we iets online en dan heb ik het ook binnen een dag, maar in de winkel passen is toch gezelliger. En Hetty weet altijd precies wat we goed kunnen combineren. Jake’s kleine zusje zet ik hier voor de tv, dan is die ook zoet”.

De immer vrolijke en enthousiaste Hetty van Ede, de eigenares van Paddington Station, komt nog met een turquoise broek op de proppen. “Dit soort kleuren worden het helemaal dit voorjaar”, zegt ze, “fluokleuren als oranje, pink, groen en turquoise.” Het turquoise gaat Jake nog even te ver, maar hij vindt zijn nieuwe aanwinsten ‘vet cool’. Jake blij, mama blij. Hetty ook blij.

Recht voor zijn raap

Toen Hetty van Ede 16 jaar geleden een eigen winkel wilde beginnen, was er geen twijfel: een kinderkledingzaak moest het worden. Bewerkelijk, maar leuk. Dat wist ze door de jaren die ze had gewerkt bij Pauw Kinderen. Hetty: “Het is arbeidsintensief, maar ik barst altijd van de energie. Bovendien heb ik twee fantastische collega’s, Hamima en Marylène. Werken met kinderen is zó leuk! Ze zijn eerlijk en recht voor zijn raap. Wat hier soms voor uitspraken door de winkel gaan..! Of ik krijg ineens een vette, natte kus van een kind dat blij is met z’n nieuwe kleren!”

Paddington Station is er voor jongens en meisjes van 2 tot 16 jaar. Leuke cadeautjes van een paar euro vind je er ook, zoals de geluksarmbandjes van Bracelace. Meer dan 40% van de collectie is jongenskleding. Hetty: “Ook voor grote jongens van een jaar of 15 is er een heel divers aanbod. Soms komen ze van het Keizer Karel College even kijken en dan komt hun moeder later betalen. Voor die moeders hebben we tegenwoordig ook damesmaten, daar was veel vraag naar! We hebben voor dames Patrizia Pepe in kindermaat 18 – dat is een dames medium – het merk 10Days, suède biker jackets van Rino & Pelle, sjaals van Inouï en tassen van Fab!”

Paddington Station

In de eerste jaren was de collectie van Paddington Station best klassiek. “Oh nee”, zegt Hetty, “dat donkerblauw-met-parelkettinkjes-gevoel is er al lang niet meer! Paddington Station is trendvolgend, we zijn niet extreem, maar wel hip. Er zijn zó veel leuke merken: Bengh, Bomba, Monta, Supertrash, Vingino, Retour, Patrizia Pepe, joggingpakken van Brand New, er is genoeg leuks, geks en hips!”

“Onze klanten hebben er plezier in om hun kinderen er leuk uit te laten zien. Onze kleding is net even aparter en beter van kwaliteit dan wat je bij de grote ketens haalt. Alles kan in de wasmachine, het moet wel praktisch zijn. En bij ruilen krijg je gewoon geld terug, geen tegoedbon, daar heb ik zelf ook een hekel aan.”

We krijgen veel oma’s in de zaak, die kopen vaak kleding als cadeautje. Alles wordt superleuk ingepakt, met een gekkigheidje erop, zoals een vingermonster of een sleutelhanger. Vinden die kleintjes de trui van oma leuk, maar het cadeautje op het pakje nog véél leuker!”

 

 

 

 

 

 

Paddington Station

Dorpsstraat 82

1182 JG Amstelveen

T 020 6406717

W paddingtonstation.nl

Geopend:

dinsdag t/m vrijdag 9.30-18.00

zaterdag 9.30-17.00

en op afspraak

De real time webshop is 24/7 geopend

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *