Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Cadeauwinkel P.S. Looove verhoogt de vakantiesfeer aan de Amstel

P.S. Looove, de lifestyle- en cadeauwinkel in het oude centrum van Uithoorn, bestaat vier jaar. Met haar winkel levert Judith van Walraven een belangrijke bijdrage aan de leuke sfeer op de kade langs de Amstel. “Terrasjes, boten, een ijsje halen, en lekker op je gemak snuffelen in een winkel vol leuks en lekkers, dat voelt toch als vakantie?”

In de vier jaar van het bestaan heeft P.S. Looove een behoorlijke ontwikkeling doorgemaakt. Judith trok de aangrenzende ruimte erbij en breidde het assortiment uit. Vooral de vraag naar feestelijke cadeaupakketten, veelal met Sal de Ibiza als basis, nam sterk toe.  

Van Sal de Ibiza, het culinaire zeezout in het zeegroene stenen potje, is P.S. Looove het grootste verkooppunt in Nederland. Het hele assortiment is altijd op voorraad, inclusief chips, chocola en zout met bloemetjes en kruiden. P.S. Looove is voor het derde jaar op rij gevraagd om met onder andere Sal de Ibiza, deel te nemen aan het LINDA. festival, eind september in Zaandam. “Een hele eer, want de LINDA.-organisatie is erg selectief!”

Handgemaakt glaswerk

Een nieuwe aanwinst is Van Verre, een merk dat al heel lang op Judiths verlanglijstje stond. “Van Verre is handgemaakt glaswerk uit Portugal, ze maken glaasjes, borden, kandelaars en kannen. Het fabriekje werkt al eeuwenlang met dezelfde kleuren zoals oker, oudroze, aqua en zachtgroen. Grappig genoeg kleuren die nu helemaal in zijn!”

Een ander belangrijk nieuw merk is Woodwick uit Amerika. Woodwick maakt geurkaarsen van sojawas met een houten lont. It crackles as it burns, oftewel het knispert als het brandt. De kaarsen branden mooi schoon, walmen niet, en voor de geuren worden natuurlijke ingrediënten gebruikt. “Kaarsen zijn altijd goed, óók in de zomer! Iedere maand zijn er twee geuren met 25% korting, denk voor de zomer aan coastal sunset of sandy beach, we hebben een kast vol!”

“Mijn winkel is hygge!”

Op de vraag wat voor soort ondernemer ze is, heeft Judith een duidelijk antwoord: “Ik ga op gevoel! Ik ben geen planner en geen strateeg. Als ik op inkoop ga – en dat is iedere week – sla ik nooit karrenvrachten in. Ik zoek naar de pareltjes. Soms neem ik maar 3 schaaltjes en een kussen mee. Zo ontstaat er een leuke mix van dingen en dat geeft eigenheid. Trends vind ik niet zo interessant, sfeer des te meer!”

“Ik houd van het mediterrane gevoel, maar ik heb ook een zwak voor Scandinavisch design, zoals het aardewerk van Broste: strak, clean, maar met een warme uitstraling. Denen hebben daar een mooi woord voor: hygge. Dat staat voor sfeer, comfort, gezelligheid. Op de tuinbank met een mooie plaid, een glas wijn en wat kaarsjes aan, dat gevoel. Mijn winkel is dus heel hygge!”

Cadeauwaardige foodartikelen

Bij P.S. Looove kun je terecht voor bijzondere cadeautjes zoals de fair trade sieraden met edelstenen van A Beautiful Story uit Nepal, maar ook voor grotere aankopen, zoals de handgemaakte schemerlampen van Gloei uit Nieuwkoop. En Judith verstaat de kunst om steeds weer originele en cadeauwaardige foodartikelen te vinden. Van knapperige olijfkoekjes en chocolade tot Spaanse vermout in schitterende flessen.

Ludiek zijn de real winegums van Vinoos, een vondst van twee Amsterdamse grachtengordeldames met een chronische dorst, die inzagen dat je niet op elk moment van de dag naar de fles kunt grijpen. Ze bedachten een snoepje dat is gemaakt van merlot- en chardonnaydruiven, dat écht naar wijn smaakt.

Pleisterplaats Uithoorn

Het oude dorp van Uithoorn wordt steeds meer een pleisterplaats voor wandelaars, fietsers en waterrecreanten. Judith: “Veel buitenlandse toeristen bezoeken Uithoorn met een huurboot. Dat geeft een leuk, internationaal sfeertje! Toeristen kopen meestal kleine dingen als zeepjes,  geurblokjes, wijn en Lolea sangria voor aan boord. Maar ze gaan ook allemaal voor Story Tiles, dat zijn op de Delftsblauwe tegel geïnspireerde tegeltjes met prachtige afbeeldingen, heel stijlvol. Je vindt Story Tiles in musea over de hele wereld en ook bij P.S. Looove. Daar ben ik trots op!”

Ook dit jaar worden er speciaal voor P.S. Looove weer oesterkaarsen gemaakt in Zeeland. Echte oesterschelpen, gevuld met azuurblauwe paraffine. Judith: “Dit jaar is de oogst fenomenaal, de oesters zijn groter en mooier dan ooit. Ikzelf leg de kaarsen op een schaal met schelpenzand. Hoe zomers kun je het krijgen?!”

 

P.S. Looove
Marktplein 5
Uithoorn
M 06 3472 4499

Dinsdag tot en met vrijdag 10.00 – 17.30 en op zaterdag 10.00 – 17.00 uur
Webshop www.pslooove.nl

 

Bijschrift: Judith van Walraven: ‘Ik houd van het mediterrane gevoel, maar ik heb ook een zwak voor Scandinavisch design’

Beeld: Fotostudio Enjoy – Ingrid van Heteren

Share, , Google Plus, Pinterest,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *