Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Overzicht werk Jan Sierhuis in Museum Jan van der Togt

Museum Jan van der Togt geeft binnenkort een uitgebreid overzicht van het werk van kunstenaar Jan Sierhuis, die dit jaar 90 wordt.

Onder de noemer ‘Het atelier van Jan Sierhuis’ laat het museum werk uit diverse periodes zien, naast foto’s, oude tekeningen en andere memorabele vondsten uit zijn atelier.

In 1948 was Jan Sierhuis (1928) betrokken bij de CoBrA-groep. Hij was echter te jong om lid te worden. Uiteindelijk wist Sierhuis uit te groeien tot een van de meest toonaangevende Nederlandse expressionisten van de twintigste eeuw. “Zonder figuratie heb ik eigenlijk nooit precies geweten waar ik het over moest hebben, een houvast. Het leven is voor mij die kapstok. Van daaruit schilder ik. Nooit vanuit een formalisme of vanuit een theorie.”

Sierhuis verkreeg voor zijn werk de Koninklijke Subsidie voor de Schilderkunst, de Thérèse van Duyl-Schwartze portretprijs. In 1987 werd aan hem de Jeanne Oosting Prijs toegekend. Tevens kreeg hij een eervolle vermelding bij de Prix de Rome. In 2002 werd Sierhuis Officier in de Orde van Oranje-Nassau.

De tentoonstelling begint op 12 juni en is nog tot en met 12 augustus 2018 te zien.

 

 

Museum Jan van der Togt
Tel.: (020) 641 57 54
Dorpstraat 50
www.jvdtogt.nl
Open van dinsdag tot en met zondag, van 11-17 uur

 

 

Beeld: Nico Koster

Share, , Google Plus, Pinterest,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *