Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Oude Dorp Amstelveen krijgt historische uitstraling

De verfraaiing van het Oude Dorp van Amstelveen gaat in januari 2021 van start.

Het Oude Dorp krijgt een facelift op basis van het door de gemeenteraad goedgekeurde Beeldkwaliteitsplan. Aanvankelijk zouden de werkzaamheden in het najaar van start gaan, maar in overleg met de ondernemers is besloten om pas ná de feestdagen van start te gaan.

De Dorps- en Stationsstraat krijgen gebakken klinkers, die voor een nostalgische uitstraling moeten zorgen. De rijbaan in de Stationsstraat en het zuidelijke deel van de Dorpsstraat krijgen twee lijnen van basaltkeien. De bomen krijgen een groene omheining. Klassieke lantaarnpalen en stoepjes van natuursteen zullen de historische uitstraling versterken.

Tempelhof en Kerkplein krijgen een uitstraling die bij de nieuwe inrichting van Dorps- en Stationsstraat aansluiten, zoals ook het straatmeubilair (fietsenrekken, afvalbakken en bankjes) bij elkaar past.

Het werk wordt in acht gedeelten uitgevoerd. De Dorpsstraat tussen Badlaan en Stationsstraat komt tussen 4 en 18 januari 2021 aan de beurt, terwijl het deel tussen Stationsstraat en parkeerterrein Laan Nieuwer Amstel/Dorpsstraat tussen 13 januari en 29 januari wordt aangepakt.

Tussen 5 januari en 9 geruari komt het parkeerterrein Laan Nieuwe Amstel en het tramspoor Laan Nieuwer Amstel aan bod. Het gedeelte van de Dorpsstraat dat aan het parkeerterrein Laan Nieuwer Amstel grenst volgt tussen 1 en 12 februari.

Daarna volgen Stationsstraat tussen Dorpstraat en Brouwersland (26 januari tot/met 12 februari), de tramoversteek in de Stationsstraat en op de kruising Ouderkerkerlaan/Elegast/Veenendaalplein (9 tot en met 26 februari), terwijl het stuk van de Ouderkerkerlaan tussen de tramoversteek en Elegast/Veenendaalplein tussen 22 februari en 5 maart wordt aangepakt.

De werkzaamheden aan Tempelhof worden tussen 9 februari en 5 maart uitgevoerd en ook de Ouderkerkerlaan tussen Elegast/Veenendaalplein en Keizer Karelplein worden aangepakt, al is nu nog niet bekend wanneer.

Tevens zijn er plannen om het Oude Dorp verkeersluw te maken en doorgaand autoverkeer te weren, maar daar zijn bezwaren tegen ingediend. Komend jaar wordt hier een besluit over genomen.

 

Share, , Google Plus, Pinterest,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *