Otto van den Toorn: mijn stijl is al 30 jaar hetzelfde

Wat is de stijl van Otto van den Toorn (46) uit Uithoorn, modefotograaf en ex-model, presenteerde het Net5-programma ‘Model in 1 Dag’, werkt voor merken als Nikkie, Josh V, Superstar, Make-up Studio, RTL, Talkies Magazine?

Stijl

Die is al 30 jaar hetzelfde: hoodie, Vans, Nike’s of Adidassen, jeans en een nerdshirt met een superheld of een robot erop.

Grootste schat

Een jas van NASA, die van de ruimtereizen enzo. Een soort bomberjack met een groot NASA-logo achterop. Ik draag hem niet meer, maar zal hem nooit weg doen.

Jeugdtrauma

Polyester kleding. In de seventies was dat geen uitzondering. Alsof je een tentzeil aantrekt. In de winter ultra statisch en in de zomer klef en zweterig.

Winkel

Voor al uw geek shirts: www.stylinonline.com/comics.html. Ik weet het, ik houd krampachtig vast aan mijn jeugd. En het wringt al redelijk lang.

Size zero

Dat mag van mij echt heel snel uit de mode raken. Maar er is slank en mager. Doe mij maar een beetje curves. Dat schriele staat zo ver af van de realiteit.

Uitspatting

Een mooi pak van Boss, geloof van 600 euro. Elke keer als ik dat pak aanhad, voelde ik me anders, zekerder. Toen begreep ik pas de uitdrukking ‘kleren maken de man’.

Op de brandstapel

Alle skinny broeken. Knelbalbroeken. Daar ben ik trouwens toch te oud voor.

Nooit genoeg

Je kan nooit genoeg shirts met superhelden of robots hebben! Want de kans bestaat dat Sheldon uit The Big Bang Theory hem een keer aan heeft en dan moet ik hem weggooien. Want Sheldon is irritant.

Oeps

Ach, er zijn zó veel oepsen… Toen ik halverwege de jaren negentig met modellenwerk begon had ik een bijpassend jaren negentig kapsel. Van dat halflange Take That haar met van die Arnie-achtige wings of fame.

Merk

Adidas sneakers. Vanaf het moment dat Run DMC in de jaren tachtig (ik was toen dj en héél hiphop) Adidas Street maakte heb ik ze gehad. Nog altijd authentiek en van nu.

Designer

Dorhout Mees. Esther Dorhout Mees maakt de prachtigste kleding. Dromerig, soms futuristisch en altijd onaards sereen.

www.ottografie.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *