Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Otentic helpt je bij het vinden van je persoonlijke parfum

Amstelveen is sinds kort een nieuwe parfumerie rijker: Otentic Perfumes. Geen parfumerie zoals we gewend zijn met allerlei verschillende merken, maar een zaak met uitsluitend eigen parfums in allemaal dezelfde flacons. Spannend om eens te kijken waarom dit is.

De winkel van Otentic Perfumes in het Stadshart van Amstelveen oogt modern en licht. Langs de kant staan alle geuren opgesteld, tegen een achterwand van verschillende kleuren. We worden ontvangen door Marie-José Keur, Retail Manager bij Otentic. Zij legt uit wat het concept van deze winkel is. 

“Bij Otentic Perfumes gaan we uit van je persoonlijke voorkeuren. Otentic Perfumes doet niet aan marketing met bekende mensen en ook niet aan grote mediacampagnes of aparte verpakkingen. Bij ons is je neus je gids bij het kiezen van een parfum. Wij nemen je mee in de wereld van Otentic, op ‘reis’ naar jouw persoonlijke parfum. Een ontdekkingsreis naar geuren die het beste bij jouw persoonlijkheid, stijl, stemming of gelegenheid passen. Die geuren stellen we vast door middel van diverse selectierondes

Verschillende geurstijlen

Het vertrekpunt in de reis naar jouw ultieme parfum zijn acht verschillende stijlen: Aquamondo, Lemonia, Grasslands, Arborath, Fyori, Elegantia, Sensuali en Sedux. Deze geuren zijn elk ook weer onderverdeeld in acht parfums met elk een eigen karakter en eigen intensiteit. Iedere geurstijl heeft een bijpassende bodylotion. 

Daarnaast zijn er nog twee specialiteiten: Anno 1785 en Pure. De ‘Pure’ parfums zijn elk gebaseerd op één uniek ingrediënt. “Bijzonder is het parfum ‘Anno 1785’,” vertelt Marie-José. “De naam verwijst naar het jaar waarin de familie van Jean Denis Saisse, de huidige createur-parfumeur van de gehele Otentic Perfumes collectie, begon met het ontwikkelen van parfums.”

Ruiken en leren

Het selecteren van de geuren kost redelijk wat tijd (reken ongeveer op een uur), maar het is een ontzettend leuke ervaring. Eerst leer je de diverse stijlen kennen, daarna noteer je op een kaart welke geuren je aanspreken, in de volgende ronde worden je keuzes gereduceerd door ‘blind’ te ruiken. Ondertussen geeft Marie-José veel uitleg over de geuren en de ingrediënten die gebruikt worden. Zo leren we dat musk afkomstig is van de klier van een hert en dat amber van een potvis komt. 

Deze ingrediënten mogen tegenwoordig niet meer van dieren geoogst worden vandaar dat ze synthetisch worden nagemaakt. Er worden vooral heel veel natuurlijke ingrediënten gebruikt. Otentic werkt samen met de parfumfabriek Accords & Parfum in Grasse voor het vinden van de beste ingrediënten voor hun parfums.

Definitieve keuze

Als je uiteindelijk de keuze gereduceerd hebt tot maximaal vier, wordt je kleding hiermee geparfumeerd. Op deze manier ruik je zelf het beste de geur die bij iedere beweging wordt verspreid en voorkom je dat je teveel gebruikt, omdat je je eigen parfum niet meer ruikt. Daarna kun je je definitieve keuze bepalen.

Er wordt dus heel veel tijd gestoken in het vinden van jouw perfecte parfum. Desondanks zijn de parfums verrassend betaalbaar en alles wordt ook nog mooi ingepakt! 

‘Parfumproeverij’

Er worden ook Perfume Explore Sessions gegeven. Dit is eigenlijk een ‘parfumproeverij’, een leuk alternatief voor bijvoorbeeld een wijnproeverij. Leuk om te doen met een groepje vriendinnen of als moeder-dochteruitje. Voor een hapje en een drankje wordt dan gezorgd. In Amstelveen kan dit alleen tijdens openingstijden van het winkelcentrum, maar op 29 juni opent Otentic Perfumes een winkel in Haarlem en daar kun je op afspraak ook ’s avonds terecht. 

De slogan van Otentic is: Otentic Perfumes designed to be you! Een parfum dat jouw persoonlijkheid benadrukt. Dat sluit aan bij wat Marie-José zegt: “Parfum is emotie. De essentie van onze parfums is om een geur te vinden die je persoonlijkheid weerspiegelt.”

 

Otentic Perfumes

Binnenhof 35

Amstelveen

 

 

Foto Tim Röling

Share, , Google Plus, Pinterest,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *