Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Op zoek naar een schat in het Amsterdamse Bos!

Met je kinderen naar het bos kan veel meer betekenen dan alleen wat wandelen. Dat is het uitgangspunt van De Boswinkel, te vinden bij de hoofdentree van het Amsterdamse Bos.

De Boswinkel is het startpunt voor allerlei leuke activiteiten en is daarbij een winkel, informatiecentrum en tentoonstellingsruimte.

Het hele jaar door kunnen kinderen van drie tot zes jaar het boskabouterpad lopen, waarbij kabouters die in het bos verstopt zitten, worden gezocht. Het start- en eindpunt is De Boswinkel, waar je de zoektocht kunt uitbreiden met boskabouteropdrachten of een boskaboutertasje. In het tasje zitten een kaboutermuts, loeppotje en opdrachten.

Voor kinderen vanaf zes jaar is er de seizoensspeurtocht die je met het hele gezin kunt wandelen, gewapend met verrekijker, schepnetje of zoekkaart. Deze speurtocht wisselt per seizoen. Vanaf 20 juni is het tijd voor de zomerspeurtocht die dit jaar in het teken staat van water- en bodemdieren.

Dagje uit op zondag

Daarnaast worden er elke zondag voor jong en oud activiteiten aangeboden. In de zomervakantie zijn er extra kinderactiviteiten op woensdag. Je kunt onder andere een pijl en boog maken, bloedzuigers zoeken of als piraat op zoek gaan naar een schat. Alle activiteiten staan in de Boskalender op de website.

Volgens Miriam Klinkhamer, educatief medewerker bij De Boswinkel, worden de ouders betrokken bij de kinderactiviteiten: “We willen ouders naast hun werk mooie momenten laten beleven met hun kinderen. En laten zien hoe makkelijk het is om met ze naar buiten te gaan. Wij geven de ouders een kant en klaar plan, dat later als inspiratie kan dienen om zelf met de kinderen het bos in te gaan.”

Kinderfeestje

Dat kan niet alleen overdag, maar ook ’s avonds: “In de zomermaanden biedt De Boswinkel een avondexcursie aan, deze is zeer populair bij kinderen. Hoe spannend is het om samen met de boswachter, die wetenswaardigheden vertelt, het bos in te gaan, terwijl je normaal al in bed ligt?”, aldus Miriam.

Ze vertelt dat De Boswinkel ook mogelijkheden biedt voor de invulling van een kinderfeestje. “Naast het kabouterpad en de seizoensspeurtocht is er ook een educatieve excursie met een boswachter te boeken. En zijn er attracties in het Amsterdamse Bos die zich goed lenen voor een verjaardagsfeestje, zoals de geitenboerderij, de speeleilanden en miniport.”

Sla vooral De Boswinkel zelf niet over. In de winkel koop je onder andere natuurgerelateerde artikelen, zoals een broodplank van een boom uit het bos. En de tentoonstellingen zijn gratis te bezoeken.

De Boswinkel is het hele jaar van dinsdag tot en met zondag geopend van 10 tot 17 uur.

Bezoekadres is Bosbaanweg 5, Amstelveen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *