Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Op stap met de BMW 2 Serie Active Tourer

Bij Van Poelgeest zijn ze er trots op: voor de deur staat een kersverse BMW 2 Serie Active Tourer te glimmen, klaar om uitgeprobeerd te worden. Altijd bijzonder, een complete nieuwe lijn. Na de 1, de 3, de 4, de 5, de 6 en de 7 moest er natuurlijk wel een 2 komen. En die is er nu dus.

Voor BMW is de nieuwe 2 Serie een unicum. Om te beginnen heeft de Beierse autofabrikant niet eerder een MPV, een Multiple Purpose Vehicle, willen maken. Ten tweede is deze nieuwe BMW-loot voorzien van voorwielaandrijving. Wat? Zijn ze in Zuid-Duitsland van hun geloof gevallen? ‘Vorderradantrieb’ was nooit im frage – tot nu dus.

Achterwielaandrijving was de norm bij BMW, omdat dat synoniem is voor dat specifieke BMW-gevoel. En dat heeft te maken met de gewichtsverdeling – de motor zoveel mogelijk achter de voorwielen – en dus de balans van een auto. Maar BMW zou BMW niet zijn, als het niet een auto kan produceren die ook met voorwielaandrijving prima rijdt. Want dat doet de BMW 2 Serie Active Tourer, waar we in mogen rijden. De dieselversie wel te verstaan met 150 pk, want de auto is ook leverbaar in twee benzineversies.

Silver agers

De instap maakt meteen al duidelijk voor wie de BMW 2 onder andere bedoeld is: de silver agers, zoals Esther de Bruijn, marketeer bij Van Poelgeest, vertelt. Actieve ouderen die niet meer in zo’n grote auto willen rijden maar nog wel veel onderweg zijn. En dan is zo’n hoge zit erg handig. De andere doelgroep die met de BMW 2 bediend wordt, zijn de gezinnen, de young families. En dat is niet zo gek, want de auto is ruim, zowel voor- als achterin. Helemaal door de opvouwbare laadvloer in de kofferbak.

Want dat is natuurlijk het grote voordeel van een mid-size MPV en de reden waarom Mercedes al jaren geleden de B-serie introduceerde. Want laten we eerlijk zijn: het succes van deze B-serie heeft BMW doen besluiten alsnog in dit segment te stappen. De verwachting is bovendien dat de belangstelling voor een mid-size MPV nog wel tien jaar aanhoudt en er wereldwijd enorme aantallen van verkocht zullen worden. De BMW 2 is dus een directe aanval op Mercedes, op de Citroen 4 Picasso en op de Ford C-Max.

Label C

Eenmaal op de weg blijkt de BMW 2 Serie Active Tourer van alle markten thuis. De auto is erg makkelijk wendbaar en biedt een keuze uit drie rijstijlen: Eco Pro, Comfort en Sport. Het effect van de rijstijlen spreekt voor zichzelf; bij Sport merk je dat het stuur zwaarder draait en trek je lekker snel op bij het stoplicht. Met een verbruik van circa 4 liter op 100 km scoort de BMW 2 Serie Active Tourer label C, en dat is mooi.

En wat je verwacht van een BMW in deze prijsklasse, zit er ook in: steptronic transmissie (6 en 8-traps), dynamic damper control, elektromechanische stuurbekrachtiging, variable sport steering en nog veel meer. Dit in combinatie met de prijsstelling is het ook voor leaserijders een aantrekkelijke auto. Want de BMW 2 Serie Active Tourer is een auto waar je in gezien wilt worden, of het nu tijdens de boodschappen is of als je aan het werk bent. Je rijdt tenslotte wel mooi BMW. En de BMW 3 Serie is niet direct een alternatief, want dat scheelt je zo’n 20.000 euro.

Diehard BMW-rijders

De BMW 2 Serie Active Tourer stuurt direct, dat valt op tijdens het rijden. En de ruime zit – zowel voor- als achterin – in combinatie met xDrive is ook erg fijn. Rijdt het ook als een BMW? Dat is een vraag die vooral de diehard BMW-rijders zich stellen, en autojournalisten natuurlijk. Wanneer je als autofabrikant besluit een MPV met zo’n korte neus te produceren, ontkom je niet aan voorwielaandrijving. En hiermee is het gewoon heel comfortabel rijden met de BMW 2 Serie Active Tourer. En dat is toch de bedoeling?

De BMW 2 Serie Active Tourer is er vanaf 28.900,- euro; het model van de proefrit, de BMW 216d kost 32.900,- euro.

Van Poelgeest
Burgemeester A. Colijnweg 6
1182 AL Amstelveen
(020) 503 23 00
www.van-poelgeest.nl
info@van-poelgeest.nl

BMW-2-Active-Tourer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *