Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Ontdek de 18 holes golfbaan aan de Kalfjeslaan

Midden in het landelijk gebied tussen Amstelveen en Amsterdam ligt de 18 holes golfbaan van AMVJ-Golf. Een bijzondere golfclub, niet alleen door de ligging op een sportpark, maar vooral door de sfeer. Bij AMVJ-Golf is iedereen welkom en kun je voor weinig geld het hele jaar spelen.

“Hebben jullie het gezien? Op hole 1 heeft iemand een eagle geslagen!” Paul Straeter komt enthousiast het druk bevolkte terras van AMVJ-Golf oplopen. Zo’n 40 golfers, dames en heren, zitten er te genieten van een welverdiende borrel na het lopen van 18 holes op het jaarlijkse Matchplay Kampioenschap. De sfeer op het terras is zeer gemoedelijk en dit aspect was voor Paul (handicap 21) één van de redenen om lid te worden van deze club.

“In mijn werkzame leven heb ik op veel mooie golfbanen gespeeld. Toch heb ik bewust voor AMVJ gekozen. Het is een gezellige, zeer sociale, gemêleerde en niet elitaire club met veel waar voor je geld. De laagdrempeligheid van de club is heel belangrijk; aan ballotage wordt niet gedaan. Een inschrijfformulier opsturen is voldoende. Daarbij komt dat je op een grote baan moet reserveren. Hier ga je naar het clubhuis, je drinkt een kopje koffie, je kijkt wie er zijn en er ontstaat vanzelf een afspraak om te gaan spelen. Voor slechts 240 euro kun je het hele jaar golfen”.

NGF C-status en 18 holes

Dick Appel (handicap 26) is met recht trots op de vereniging waar hij secretaris van is. “De meesten van onze 400 leden zijn senioren. Door de externe ligging aan de rand van de grote stad is de parel van sportpark Het Loopveld voor veel golfers nog een onbekende grootheid, een deel van onze 18 holes is gesitueerd op de voetbal- en cricketvelden. Een ander deel ligt in het natuurgebied de Middelpolder, dat wordt gekenmerkt door een ruime schakering aan slootjes en waterpartijen. Daar zijn holes ontwikkeld die zelfs de lage handicappers de nodige hoofdbrekens bezorgen. Kortom, AMVJ is een 18-holes par 3/4 golfbaan die zonder overdrijving betiteld kan worden als een van de meest uitdagende die NGF-C clubs te bieden hebben”.

Paul: “Voor startende golfers is AMVJ zeer geschikt. Onze golfpro, René Stevens, is een unieke man, sociaal ingesteld en geduldig. Hij bepaalt of je baanpermissie krijgt. Je EGA-handicapbewijs halen en theorie-examen doen kan hier allemaal, dat gaat heel ontspannen. Je moet het zo zien, AMVJ biedt alles wat een gewone club ook biedt, alleen anders, creatiever, en het werkt voortreffelijk!”

Golf en bridge

Dick: “Bij AMVJ wordt veel georganiseerd voor de leden, zoals elke vier weken op vrijdag golf en bridge, ieder dinsdag en donderdag qualifying wedstrijden en verder verdeeld over het jaar diverse toernooien. Op zomeravonden spelen we soms tot het donker wordt en in de winter, ook als er sneeuw ligt, organiseren we het Kouwe Klauwen Toernooi. Bij AMVJ spelen we altijd!”

 

Sportpark Het Loopveld
Aanloop 2
1183 SZ Amstelveen

www.amvj-golf.nl

AMVJ Golf4

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *