Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Oceaankunst siert voortaan het Keizer Karelplein

Bij een vernieuwd plein hoort ook een kunstwerk en daarom onthulde wethouder Rob Ellermeijer vrijdagmiddag op het Keizer Karelplein de beeldengroep ‘Whispering Seaweed’ van Margot Berkman.De druppelvorm van de nieuwe rotonde, maar ook gesprekken met omwonenden, inspireerden de kunstenaar bij het maken van deze beeldengroep. Wethouder Ellermeijer feliciteerde Amstelveen met ‘dit bijzondere stukje zeebodem’,  dat ‘een echt landmark’ is en Noord en Zuid-Amstelveen met elkaar verbindt. Hij vond het een aanwinst voor Amstelveen.

Margot Berkman sprak de hoop uit dat het kunstwerk gekoesterd zal worden. ‘Ik hoop dat Amstelveners er van kunnen genieten. En dat mensen zich hierdoor bewust worden van de schoonheid van de oceaan.’

Wie meer over de totstandkoming van het kunstwerk wil weten, kan tot en met 27 september 2020 in het Cobra Museum terecht. Middels schetsen, tekeningen en werken in brons, textiel en een installatie wordt getoond hoe de kunstenaar tot deze beeldengroep is gekomen. Bijzonder onderdeel van deze presentatie, die ‘Waves of Breath’ is getiteld, is de soundscape die de New Yorkse muzikant Will Calhoun speciaal voor deze presentatie maakte.

 

Share, , Google Plus, Pinterest,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *