Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Neolea, verrukkelijke én gezonde olijfolie

Van het Griekse eiland Corfu komt Neolea olijfolie. Een extra vergine olijfolie van de hoogste kwaliteit. Het verhaal achter Neolea is bijna net zo mooi als de witte fles met de olijfhouten dop.

Nederlander Bart Jan Manten (34) woont met zijn vriendin Christina en kat Spiros op een heuvel op Corfu. Jaren geleden was hij succesvol gitarist en leidde hij het muzikantenleven waar hij altijd van gedroomd had. Toch was hij onrustig, er miste iets.

Een backpackreis in 2008 bracht hem op Corfu en na een lange, mooie zomer besloot hij er te blijven. “Het is heel bijzonder om ergens te wonen waar het zó mooi is, dat je iedere keer als je ‘s ochtends de deur uitloopt, een foto wilt maken. Daarbij komt de Griekse mentaliteit: mensen hier hebben tijd voor elkaar, zijn gepassioneerd, geven niet op en bovenal: ze genieten, ook als er weinig geld is. De eettafel is altijd het middelpunt van alles. Daar geniet je van elkaar en van de fantastische lokale producten. Het leven hier heeft meer smaak, en aan die smaak ben ik verslaafd geraakt.”

Vijf miljoen olijfbomen

In de muziek kon Bart Jan op Corfu zijn brood niet verdienen, dus moest hij het roer omgooien. “Op Corfu staan 5 miljoen olijfbomen en het is moeilijk om daar niet door geïnspireerd te raken. Ik ontdekte dat de lokaal geproduceerde olijfolie meestal in bulk wordt verkocht en dan als Italiaanse olie op de markt wordt gebracht. Het is de Grieken nooit echt gelukt om hun producten onder eigen naam op de markt te brengen. En dat terwijl er waanzinnig goede kwaliteit wordt gemaakt!” Het idee ontstond om de mooie olijfolie van Corfu een eigen gezicht te geven: Neolea was geboren. Neolea is Grieks voor ‘jeugd’. De naam symboliseert de puurheid van de olie met al zijn gezonde eigenschappen.

Lees verder in de nieuwe uitgave

Neolea olijfolie is onder andere te koop bij diverse toprestaurants, bij P.S. Looove in Uithoorn, Prinselijk Proeven in Mijdrecht, de Bijenkorf en de winkels van Organic Food For You.

www.neolea.com

One Comment

Leave a Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *