Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Fame is voor mensen die niet zo veel met sport hebben

“Bewegen is essentieel voor je lichaam én je geest! Bij ons sporten mensen die zich in een gewone sportschool niet op hun gemak voelen, of die eigenlijk niet zo veel met sport hebben. En dan blijkt het nog leuk te zijn ook!” Neo Vita, de laagdrempelige sportstudio van Cirina Voost in Uithoorn, viert dit jaar het 15-jarig bestaan.

Nadat Neo Vita op de Vondellaan uit haar jasje was gegroeid betrok Cirina in 2016 een goed bereikbaar pand op het industrieterrein in Uithoorn. “Een ruimere en betere locatie,” zegt Cirina, “met de nieuwe N201 zijn ook mijn klanten uit Amstelveen en Vinkeveen hier in een oogwenk. Wat niet is veranderd is de kleinschaligheid, de gezellige inrichting en de ontspannen sfeer. Jong, oud, dun, dik, man, vrouw, iedereen voelt zich hier thuis. De leeftijd loopt momenteel van 23 tot 87 jaar. Dit is géén plek met fitgirls in strakke pakjes, rollende spierbundels, spiegelwanden of harde muziek. Maar er wordt wel serieus gesport!”

35 minuten

Neo Vita biedt twee trainingsmethoden aan: het FAME-circuit en Better Belly. Cirina: “FAME staat voor Fit and Motorized Exercise. Het is een circuit met 10 apparaten met een elektromotor, dat je in ongeveer 35 minuten afwerkt. Zeer effectief, omdat je onder- en bovenlichaam tegelijk traint en alle spiergroepen gebruikt. Er is een vooroordeel dat je zelf niets zou doen, omdat het apparaat beweegt, maar dat is een groot misverstand! De stoelen geven de beweging aan, maar je moet zelf meebewegen. De intensiteit van de training bepaal je door je eigen krachtsinspanning en geloof me, het apparaat kan níet stuk, hoe hard je ook je best doet!”

Blijven bewegen 

“Je maakt de training dus zo dynamisch als je zelf wilt. Sommige mensen komen bezweet en met een rood hoofd de ruimte uit. Maar het circuit is ook geschikt voor mensen met een beperking of een blessure, of voor mensen die lang niet gesport hebben. Als je maar in beweging blijft en je gewrichten blijft smeren, dat is superbelangrijk! De één kleedt zich ervoor om en gaat na afloop lekker douchen, de ander komt in gewone, makkelijke kleding. Alles mag, als je maar niet met buitenschoenen de ruimtes betreedt. Omdat FAME een vrij onbekende manier van sporten is, mag iedereen het gratis komen proberen.”

Better Belly

In een andere ruimte bij Neo Vita staat een aantal loopbanden, crosstrainers en hometrainers opgesteld. Hier kun je op afspraak een cardiotraining doen met een infraroodband om buik en rug, die de bloedcirculatie en de afvoer van afvalstoffen stimuleert. Cirina stelt de apparatuur in en een televisie zorgt desgewenst voor de nodige afleiding. Nieuw bij Neo Vita is luchtdrukmassage, die je ondergaat in een speciaal pak. Cirina: “Het luchtdrukpak is voorzien van infrarood. De massage stimuleert de circulatie in lymfe- en bloedvaten en zorgt voor drainage, versteviging en vermindering van cellulite. Het is ook heerlijk ontspannend, vooral bij zogenaamde zware benen.”

Power Slim

Bewegen helpt om je conditie te verbeteren en je spieren te versterken, maar als je kilo’s kwijt wilt, moet je naast het sporten met je voeding aan de gang. Cirina: “Ik ben voedingscoach en begeleid mensen bij het afvallen. Het is best lastig om in de supermarkt precies de goede dingen te kopen. Onze Power Slim-producten zijn koolhydraatarm, eiwitrijk en heel erg lekker. Denk dan niet aan shakes, maar aan brood, pasta’s, muesli en heerlijke tussendoortjes. Ook mensen die hier niet trainen, kunnen bij ons Power Slim kopen. Ik ben al 15 jaar bezig met gezondheid en met je fit voelen. Lekker bewegen, energie hebben, je goed voelen in je vel, dat is bij alles wat wij doen het doel!”

 

NEO VITA
Anton Philipsweg 11a
Uithoorn
T 0297 581 342

W www.neo-vita.nl

P gratis parkeren aan de achterzijde

 

Share, , Google Plus, Pinterest,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *