Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

‘Iedereen kan er prachtig uitzien, ongeacht maat of lichaamsbouw’

Natalie Serluï is stylist, personal shopper en spreker, en ze ontwikkelde haar eigen kledinglijn: NSRL.

Bij NSRL kun je voor elke figuurvorm het ideale jurkje kiezen en dan ook nog in de kleur die jou het meest flatteert. Vrouwelijk, comfortabel, tijdloos, van goede kwaliteit en geheel in lijn met Natalies credo: zelfvertrouwen is de beste outfit!

Toen Natalie Serluï in 2003 besloot de evenementenbusiness achter zich te laten en van styling haar beroep te maken, was ze helemaal niet zo fashionable, zoals ze zelf zegt: “Trends vond ik niet zo interessant. Ik vond het belangrijker om er goed uit te zien en me zeker te voelen. Dat is nog steeds de kern van wat ik doe. Mijn zoon van 17 vindt mij zelfs een ouderwetse stylist. ‘Je kijkt helemaal niet naar de laatste trends’, riep hij laatst.”

Personal shopping

“Natuurlijk, trends zijn leuk, maar het gaat erom wie jij bent, hoe je wilt overkomen, wat jou flatteert en in welke kleding jij je mooi en zelfverzekerd voelt. Kleding kan een tool zijn om beter te functioneren, om jezelf beter te presenteren. Als ik dat bij iemand zie gebeuren, geeft mij dat zó veel energie!”

Nadat ze in de avonduren een mode- en stylingopleiding volgde – “het is geen hogere wiskunde, maar je hebt wel degelijk kennis nodig” – startte ze haar stylingbureau MijnPersonalShopper. Ze verzorgde de kleding voor tuinman Lodewijk Hoekstra en klusser Thomas Verhoef van Eigen Huis en Tuin, werd de vaste stylist van actrices Vera Mann en Lone van Roosendaal, ze werkte samen met Addy van den Krommenacker en presenteerde bij Radio 10 wekelijks een item over mode. 

Het bedrijf van Natalie draagt inmiddels haar eigen naam, maar personal shoppen doet ze nog steeds. “Dan kom ik bij je thuis en beginnen we met de intake: wie ben je, wat doe je voor werk, waar zitten de pijnpunten en wat zijn de wensen? Ik stel vast wat voor figuurtype je hebt en bepaal welke kleuren het beste bij je passen. Op basis hiervan ga ik naar de winkels waarmee ik samenwerk en neem op zicht rekken vol kleding mee, die we samen thuis doorpassen. Twee derde van wat ik meeneem wordt daadwerkelijk aangeschaft. Zo heeft een klant nooit miskopen en altijd complete sets, die zich weer goed laten combineren.”

24 grijze vesten

Natalie richt zich met name op de zakelijke markt, op de werkende mens die representatief voor de dag wil komen. “Mijn klanten hebben weinig tijd, zijn soms onzeker over hun figuur, hebben moeite met combineren of zijn op zoek naar een eigen stijl. Veel mensen zijn geneigd in hetzelfde te vervallen. Zo had ik een klant die álles met biesjes had en eentje met 24 grijze vesten in de kast. Het is leuk om mensen uit hun comfort zone te halen en te verrassen met hoe goed ze eruit kunnen zien!”

Het verschil tussen mannen en vrouwen is groot. “Mannen laten zonder gêne hun buik zien en bij vrouwen is er altijd schaamte voor onvolkomenheden. Daarom vind ik het zo leuk om presentaties te geven voor gemengde groepen bij bedrijven. Bij het shoppen gaan mannen meestal mee en zijn we snel klaar.”

“Vrouwen kiezen liever voor de veilige omgeving van hun eigen huis. Als je vrouwen vraagt wat ze eventueel willen verdoezelen volgt er een hele lijst. Als je vraagt wat ze mooi aan zichzelf vinden dan komen er aarzelend één of twee dingen. Vrouwen leggen zichzelf onder een vergrootglas, dat is jammer. Maar met de juiste pasvormen en kleurkeuzes kan iedereen er prachtig uitzien, ongeacht maat of lichaamsbouw. Ik hoor wel eens ‘als er 10 kilo af is, maken we een afspraak’. Maar je figuurtype blijft hetzelfde. Gun jezelf nú dat je je goed voelt over jezelf! Dat kan ook met die extra kilo’s, als je maar weet wat je kunt hebben!”

Jurkjes voor ieder seizoen

Omdat individuele kenmerken als lichaamsbouw en kleurtype zo bepalend zijn, vond Natalie het maar vreemd dat er geen merk was dat op die basis kleding aanbiedt. Na diverse gesprekken met bedrijven hierover, besloot ze uiteindelijk om het zelf te gaan doen: “Iedereen heeft behoefte aan basiskledingstukken. Met name jurkjes, die ieder seizoen goed zijn en waar je een paar jaar mee kunt doen. Ik ben aan de slag gegaan met vrouwen uit mijn omgeving met verschillende figuren en heb al hun wensen in kaart gebracht. Het was een proces van jaren, maar eindelijk staat de NSRL-lijn nu:  jurkjes in 6 modellen en 10 kleuren, van maat 34 tot en met maat 46. De website heeft een tool waarmee je door een aantal vragen te beantwoorden in feite een tailormade jurkje kunt bestellen.”

De NSRL-jurken zijn gemaakt van een hoge kwaliteit Punto di Roma-stof. Natalie: “De jurkjes zijn strijkvrij en blijven ook na veelvuldig wassen jaren mooi. Ze kosten rond de 200 euro. Er zijn koele en warme kleuren. Zo is groen er in twee tinten: bottled green en sound green. Zwart is er niet. Ik vind donkerblauw een mooie, wat zachtere basiskleur dan het geijkte zwart. De blauwe kleur heet dan ook bye bye black. Een little black dress kopen vrouwen toch wel, daar is mijn advies niet voor nodig.”

“Naast personal shopping en styling, geef ik lezingen en workshops bij winkels en bedrijven, met of zonder de jurkjes. Momenteel ben ik bezig met een heel toegankelijke en informatieve online stylingcursus. Het doel bij al deze verschillende activiteiten is steeds hetzelfde: zelfvertrouwen geven aan mensen!”


W www.natalieserlui.com
Whatsapp : 06 44 28 58 66
F (Facebooklogo) natalie.serlui
I Instagramlogo natalieserlui
Pinterest : natalieserlui

Share, , Google Plus, Pinterest,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *