Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

De Naeckte Brouwers brouwen bier op gevoel

De Amstelveense Naeckte Brouwers brouwen hun speciaalbieren samen en op gevoel. Zo zijn de vrienden Michel Lagrand en Ab van der Veen begonnen en zo willen ze het graag houden. Zelfs nu hun bier prijswinnend is en er vraag naar is uit China, geven ze de voorkeur aan lokaal en ambachtelijk gebrouwen bier.

Alhoewel De Naeckte Brouwers officieel pas vijf jaar bestaat, gaat de liefde van de vrienden Michel en Ab voor het bierbrouwen veel verder terug. “Het begon eigenlijk bij de oma van Ab”, vertelt Michel. “Die brouwde vroeger bier en Ab wilde dat ook. Hij begon bij zijn moeder in de keuken en jaren later ben ik hem daarbij gaan helpen.” Zo brouwden de heren vele jaren lang iedere maand zelf een biertje, een hobby waar velen van meegenoten. “Toen we steeds vaker de vraag kregen waar ons bier te koop was, zijn we na gaan denken over brouwen in een brouwerij.’
Vijf jaar geleden begonnen De Naeckte Brouwers officieel, met het brouwen van de Naeckte Non, een dubbel abdijbier, in een kleine familiebrouwerij in België. Toen ze daar uitgroeiden, vonden ze onderdak bij twee brouwerijen in Nederland. Bijkomend voordeel was het kijkje in de keuken van andere brouwers.

Autodidacten

“We zijn redelijk autodidact, doen veel op gevoel. Dan is het fijn om ervaring op te doen bij andere brouwerijen”, vertelt Michel. Met de nodige ervaring werd het tweeënhalf jaar geleden toch tijd voor een eigen plek in Amstelveen. Oorspronkelijk was het plan om daar twee tot drie keer per maand te brouwen, op vrije dagen of in weekenden. Maar toen beiden, door faillissement en reorganisatie, binnen twee weken hun baan kwijtraakten, gooiden ze de plannen om.
“Alles stond eigenlijk al in de startblokken, dus we besloten er helemaal voor te gaan. Met een crowdfundingsactie hadden we binnen anderhalve maand al het geld voor de tank, installaties en apparatuur binnen en konden we van start.”
Lees verder in de nieuwe uitgave

De Naeckte Brouwers
Weverij 5
Amstelveen
T 020 789 56 89
www.naecktebrouwers.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *