Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Naar Uithoorn voor het echte kerstgevoel!

Op zondag 14 december wordt het gebied op en rond het Amstelplein in Uithoorn omgetoverd tot een gezellige kerstmarkt voor jong en oud. Met sfeervolle kerstmuziek op de achtergrond en de geur van glühwein en oliebollen in je neus, koop je er de leukste kerstcadeaus!

De kerstmarkt in Uithoorn zal naar verwachting bestaan uit zo’n 60 kramen, opgesteld van Modehuis Blok tot en met De Schans en natuurlijk inclusief het overdekte deel van winkelcentrum Amstelplein. “Het wordt een combinatie van kramen van plaatselijke ondernemers, landelijke ondernemers en particulieren”, zegt Danielle de Meijer van woonwinkel De Dochter van Mies, die samen met haar zus Christel de kerstmarkt initieerde.

“Voorwaarde is dat de aangeboden spullen kerstgerelateerd zijn. Iets dat kan dienen als kerstcadeau, mag natuurlijk ook. Het wordt geen standaard braderie, maar een bonte mix van winkels, hobbyisten en particuliere verkopers. Een knusse markt met het echte kerstgevoel”.

Aangezien het echte kerstgevoel op een lege maag weinig kans van slagen heeft, zijn er volop versnaperingen te krijgen. Restaurant Boven Water uit Vinkeveen staat er met hapjes en drankjes, Het Theehuis verkoopt warme chocolademelk, Café De Herbergh zorgt voor glühwein, chocolade is er van De Chocotoko en Martinez, kaas en noten van Kaas en Zo, er staat een wafel- en een poffertjeskraam en C1000 Piet Visser staat er met verse oliebollen en appelbeignets.

Alle winkels zijn die dag geopend

Christel de Meijer: “Bijna alle ondernemers van het Amstelplein hebben een kraam en vrijwel alle winkels zijn die dag geopend. Het is ondoenlijk om iedereen op te noemen, maar naast de Amstelpleinwinkeliers doen in elk geval mee cadeauwinkel P.S. Looove, Bloemen aan de Amstel, Gerard Keune Meubelen, Stoop staat er met parfumeriecadeaus en Rituals producten, Beck in Business verkoopt winter- en feestkleding, laarzen en accessoires, je kunt op de foto met de Kerstman, er zijn zelfgemaakte sieraden en zeepjes, kunstzinnige kerstobjecten op frames, wellness accessoires, brocante, kerststukjes, er zijn oude ambachten als quilten, mosterd maken en kaarsen decoreren, er is iemand die kerstgroepen figuurzaagt en wijzelf van De Dochter van Mies staan er natuurlijk ook.”

Vrienden van de Kerstmarkt

Danielle: “De organisatie van een grootse markt als deze is een tijdrovende klus en we doen het dan ook met een grote groep vrijwilligers: Jos van den Berg, Stijn Melenhorst, Mark Schoorl, Natasja van Luinen en meneer en mevrouw Sparnaay. Wat na aftrek van de kosten overblijft gaat naar een lokaal doel, de Scouting Admiralengroep Uithoorn. Als bedrijf kun je voor 150 euro Vriend van de Kerstmarkt worden. Een goedkopere variant is er voor particulieren die de kerstmarkt en de Scouting Admiralengroep een warm hart toedragen. Voor 50 euro ben je als particulier Vriend van de Kerstmarkt en dan ligt er een rijk gevulde goodie bag met mooie producten van de lokale winkeliers voor je klaar onder de kerstboom.

Kraam huren

Voor de kerstmarkt in Uithoorn is nog een aantal kramen beschikbaar. Voor 75 euro inclusief B.T.W. huur je een overdekte kraam van vier meter breed. Een kraam kun je ook met iemand delen.

Selfie, het Uithoornse Kerstelfie

Renate van Dijken, van Stichting Promotie Uithoorn die de kerstmarkt promotioneel ondersteunt, vindt dat de kerstmarkt een jaarlijks terugkerende traditie moet worden. “Wie op de kerstmarkt met Selfie, het Uithoornse Kerstelfie, op de foto gaat en dit post op facebook.com/UithoornaandeAmstel, maakt na de kerstmarkt kans op een historisch goede Uithoornse prijs! Selfie heeft mooie verrassingen in petto… ”

Kerstmarkt Uithoorn
Zondag 14 december 2014
11.00 – 17.00 uur
Op en rond het Amstelplein

WS-Kerstmarkt-Uithoorn-marktkraam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *