Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Plezier staat voorop Muziek- en Dansschool Amstelveen

Plezier hebben in muziek, dans of theater staat centraal bij Muziek- en Dansschool Amstelveen, die 65 jaar geleden werd opgericht onder de naam Volksmuziekschool ‘Nieuwer-Amstel’. Op 1 april houdt het een open dag.

Dat speelplezier begint al heel vroeg, want er is al een groep (‘Muziek op schoot’) voor kinderen die nèt kunnen zitten. “Kinderen reageren al in de buik van hun moeder op klanken, ritmes en melodieën,” vertelt directeur Marcel Jansen. “We beginnen met kleine bewegingen en liedjes, die je ook thuis met je kind kunt doen. En die je helpen een goede band met je kind op te bouwen.”

Sowieso is het leuk om met muziek bezig te zijn. “Als je muziek maakt, staat de tijd even stil. Dat geldt net zo goed voor dans en theater. Het is héél ontspannend om te doen en dat is een ervaring die je iedereen gunt.”

Zelfvertrouwen door muziek

Op Muziek- en Dansschool Amstelveen (60 medewerkers, 2.400 cursisten) leer je niet alleen een instrument te bespelen of te zingen, en dat in allerlei genres, maar er zijn ook tal van voorspeelavonden. Jansen: “Als je een muziekstuk in de vingers hebt, wil je toewerken naar een moment dat het af is, dat je het kunt presenteren. We beginnen in een veilige en gezellige setting, waarbij je zelfvertrouwen opdoet; je wordt niet zomaar op een podium geduwd. Je begint dus met gemakkelijke stukjes in kleine groepjes, gesteund door je docent.”

Voor publiek spelen is belangrijk, want muziek kan soms best een eenzame bezigheid zijn. “Op zo’n voorspeelavond krijg je erkenning en waardering, wat een hele menselijke behoefte is. En je hebt samen een fijne avond. Het is niet voor niets dat er de laatste jaren steeds meer mensen naar concerten gaan. Van muziek, maar ook van dans of theater, kun je niet alleen genieten, je kunt het ook zelf leren.”

Open dag

Op 1 april is er een open middag, van twee tot half vijf. Je kunt aan workshops meedoen, met alle instrumenten kennismaken of een kort optreden bijwonen. Wie meer wil weten over de historie van de school, kan op de website terecht: www.muziekschoolamstelveen.nl.

 

Muziek- en Dansschool Amstelveen
Stadsplein 99
Amstelveen
T 020-6471457

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *