Share, , Google Plus, Pinterest,

Gepost in:

Museum Moco viert tweejarig bestaan met kunstwerk in de tuin

Het Amsterdamse museum Moco viert het tweejarig bestaan met een werk dat Marcel Wanders speciaal voor het museum heeft gemaakt.

Het kunstwerk staat in de tuin opgesteld en wordt omschreven als een organisch kurkobject in de vorm van een ‘wiegend, roterend ei’, dat volgens Wanders ‘warme en onvoorwaardelijke dromen’ vertegenwoordigt. Met behulp van zogenaamde ‘wenspinnen’, die verkrijgbaar zijn in de giftshop van het museum, kunnen die dromen in zijn kunstwerk worden verzegeld. De wenspinnen mogen namelijk in het kunstwerk worden gestoken. De opbrengst gaat naar goede doelen, zoals Movement on the Ground en het Aids Fonds.

Museum Moco is gevestigd in Villa Alsberg aan het Museumplein en heeft inmiddels 400.000 bezoekers getrokken, met werk van street art legende Banksy als grote publiekstrekker. Het particuliere museum stelde eerder iconische werken van kunstenaars als Andy Warhol en Salvador Dali tentoon. Momenteel is er werk van Pop Art-icoon Roy Lichtenstein te zien.

Het museum dat zich in Street- en Pop Art specialiseert, is een initiatief van de eigenaren van Lionel Gallery aan de Nieuwe Spiegelstraat in Amsterdam, te weten Lionel en Kim Logchies. Ze zien het als hun missie om in Moco topwerken te laten zien die normaliter buiten het bereik van het grote publiek blijven.

 

Moco is dagelijks van 10-6 uur geopend
Honthorststraat 20
T 020 3701997
W www.mocomuseum.com

Share, , Google Plus, Pinterest,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *